Ψάρεμα : Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε την μάνα (πετονιά) του μηχανισμού μας???

Είναι κάτι πολύ σημαντικό στο Ψάρεμα που δεν πρέπει να αμελείται από κανέναν Ψαρά...

Αρκετά συχνά οι πετονιές μας φθείρονται στα ψαρέματα μας σε βράχια ή σε διάφορες ανωμαλίες του βυθού.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι έχουμε ακούσει πολλούς ψαράδες να μας συνιστούν κάθε 3 ψαρέματα να κόβουμε 5 μέτρα από το τέλος της μάνας του μηχανισμού μας.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι σε όσο καλή κατάσταση γίνεται το σημείο της ''μάνας'' μας που δέχεται την περισσότερη καταπόνηση-δύναμη στις βολές μας...

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κρατήσουμε την πετονιά του μηχανισμού μας για χρόνια μέχρι να τελειώσει όλη από την μπομπίνα μας, για τους εξής 2 σημαντικούς λόγους:

1ον) Για να πετυχαίνουμε καλές βολές θα πρέπει η μπομπίνες μας να είναι σωστά γεμισμένες με πετονιές

και

2ον) Οι πετονιές μας με το πέρασμα του χρόνου και με την χρήση, φθείρονται από την ακτινοβολία του ήλιου και την αλμύρα της Θάλασσας. Με αποτέλεσμα να χάνουν τις ιδιότητές τους και να μας κοστίσουν ίσως μελλοντικά την απώλεια ενός μεγάλου ψαριού....

Επομένως καλό θα είναι, μια φορά τον χρόνο να αλλάζουμε τις πετονιές μας και να φροντίζουμε να είναι πάντα σωστά γεμισμένες οι μπομπίνες μας. 

Tip:
Αν δεν έχουμε την δυνατότητα να τις αλλάζουμε μια φορά τον χρόνο μπορούμε να κάνουμε απλά να τις ''γυρνάμε''. Δηλαδή τα τελευταία μέτρα της πετονιάς μας στην μπομπίνα να κάνουμε τελευταία και το ανάποδο.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :