Το μοναδικό ίσως δόλωμα που απευθύνεται σε ΟΛΑ τα ψάρια!!!
Πιο συγκεκριμένα θα σας μιλήσω για το ψωμί τύπου μαργαρίτα.
Απευθύνεται σε όλα τα ψάρια με πολύ μεγάλες
επιτυχίες σε μεγάλα και ποιοτικά ψάρια (τσιπούρες, λαβράκια, σαργοί κ.α.) .
Χρησιμοποιώ ειδικά το ψωμί μαργαρίτα γιατί μετά από υπόδειξη και παρακίνηση (να το δοκιμάσω) μεγαλύτερων-καλύτερων ψαράδων, ότι αυτό είναι το καλύτερο είδος ψωμιού για ψάρεμα (ίσως επειδή περιέχει ζάχαρη...).
Ψαρεύεται ως εξής:
Πολλοί ψαράδες το χρησιμοποιούν αμέσως μόλις το πάρουν από κάποιον φούρνο, εγώ προσωπικά το αφήνω 1-2 μέρες να σκληρύνει-πετρώσει πριν το χρησιμοποιήσω για το ψαρεμά μου.
Τρόπος δόλωσης:
Παίρνουμε 1 από τα 7 ψωμάκια που έχουν συνήθως οι μαργαρίτες και με το χέρι μας το κόβουμε στην μέση.
Βγάζουμε την ψύχα (μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για μαλάγρα) και έχουμε πλέον την πάνω και την κάτω κόρα.
Το καθένα από αυτό είναι μια δολωσιά (κάποιοι μπορεί να τα κόψουν στην μέση και να κάνουν 2 επιπλέον δολωσιές). Άρα από μια μαργαρίτα μπορούμε να βγάλουμε από 14 μέχρι όσες θέλουμε δολωσιές.
Παίρνουμε το πολυάγκιστρο και ξεκινάμε καρφώνοντας το πρώτο αγκίστρι στην κόρα και τα υπόλοιπα τα τυλίγουμε γύρω γύρω από το κομμάτι που έχουμε κόψει για την δολωσιά μας. Το τελευταίο αγκίστρι το καρφώνουμε και αυτό στην κόρα και κάνουμε 2 τσακιστές με το παράμαλλο του πολυάγκιστρου πάνω στην δολωσιά μας για να συγκρατεί το ψωμί με το πολυάγκιστρο περισσότερη ώρα από την στιγμή που θα το ρίξουμε στην θάλασσα.
Πλεονεκτήματα
Πολύ φθηνό δόλωμα.
Μπορούμε να το βρούμε πολύ εύκολα και παντού.
Κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλους του ελληνικούς βυθούς.
Απευθύνεται κυρίως σε ΌΛΑ ανεξαρτήτως τα ψάρια, από το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο ποιοτικό.
Ψαρεύει με πολύ καλά αποτελέσματα και φρέσκο ή μπαγιάτικο.
Μειονεκτήματα
Είναι εύκολο να μουλιάσει και να σπάσει σε πιο μικρά κομμάτια, άρα να διαλυθεί το δολωμά μας.
Δεν κάνει για μακρινές και δυνατές βολές.
Θέλει συχνά αλλαγή το δολωμά μας.
Tip:
Αλείψτε λίγο βούτυρο, τυρί φέτα ή κοπανιστή και λίγο λάδι σαρδέλας πάνω στην φέτα του ψωμιού πριν την δολώσετε και την ρίξετε στην θάλασσα.
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.
Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης
Πιο συγκεκριμένα θα σας μιλήσω για το ψωμί τύπου μαργαρίτα.
Απευθύνεται σε όλα τα ψάρια με πολύ μεγάλες
επιτυχίες σε μεγάλα και ποιοτικά ψάρια (τσιπούρες, λαβράκια, σαργοί κ.α.) .
Χρησιμοποιώ ειδικά το ψωμί μαργαρίτα γιατί μετά από υπόδειξη και παρακίνηση (να το δοκιμάσω) μεγαλύτερων-καλύτερων ψαράδων, ότι αυτό είναι το καλύτερο είδος ψωμιού για ψάρεμα (ίσως επειδή περιέχει ζάχαρη...).
Ψαρεύεται ως εξής:
- Είτε αφρωτό σε πολυάγκιστρο χωρίς βαρίδι, απλά κάνοντας μια απαλή βολή και αφήνοντας το ρεύμα να κάνει την δουλειά μας...
- Είτε πατωτό σε πολυάγκιστρο με συρώμενο βαρίδι, απλά κάνοντας μια απαλή βολή και μαζεύοντας τα μπόσικα της πετονιάς μετά.
- Είτε σε αρματωσία με 2 αγκίστρια, ή σε απίκο ή σε εγγλέζικο χρησιμοποιούμε μόνο την ψύχα πλαθοντάς την πολύ καλά.
Πολλοί ψαράδες το χρησιμοποιούν αμέσως μόλις το πάρουν από κάποιον φούρνο, εγώ προσωπικά το αφήνω 1-2 μέρες να σκληρύνει-πετρώσει πριν το χρησιμοποιήσω για το ψαρεμά μου.
Τρόπος δόλωσης:
Παίρνουμε 1 από τα 7 ψωμάκια που έχουν συνήθως οι μαργαρίτες και με το χέρι μας το κόβουμε στην μέση.
Βγάζουμε την ψύχα (μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για μαλάγρα) και έχουμε πλέον την πάνω και την κάτω κόρα.
Το καθένα από αυτό είναι μια δολωσιά (κάποιοι μπορεί να τα κόψουν στην μέση και να κάνουν 2 επιπλέον δολωσιές). Άρα από μια μαργαρίτα μπορούμε να βγάλουμε από 14 μέχρι όσες θέλουμε δολωσιές.
Παίρνουμε το πολυάγκιστρο και ξεκινάμε καρφώνοντας το πρώτο αγκίστρι στην κόρα και τα υπόλοιπα τα τυλίγουμε γύρω γύρω από το κομμάτι που έχουμε κόψει για την δολωσιά μας. Το τελευταίο αγκίστρι το καρφώνουμε και αυτό στην κόρα και κάνουμε 2 τσακιστές με το παράμαλλο του πολυάγκιστρου πάνω στην δολωσιά μας για να συγκρατεί το ψωμί με το πολυάγκιστρο περισσότερη ώρα από την στιγμή που θα το ρίξουμε στην θάλασσα.
Πλεονεκτήματα
Πολύ φθηνό δόλωμα.
Μπορούμε να το βρούμε πολύ εύκολα και παντού.
Κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλους του ελληνικούς βυθούς.
Απευθύνεται κυρίως σε ΌΛΑ ανεξαρτήτως τα ψάρια, από το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο ποιοτικό.
Ψαρεύει με πολύ καλά αποτελέσματα και φρέσκο ή μπαγιάτικο.
Μειονεκτήματα
Είναι εύκολο να μουλιάσει και να σπάσει σε πιο μικρά κομμάτια, άρα να διαλυθεί το δολωμά μας.
Δεν κάνει για μακρινές και δυνατές βολές.
Θέλει συχνά αλλαγή το δολωμά μας.
Tip:
Αλείψτε λίγο βούτυρο, τυρί φέτα ή κοπανιστή και λίγο λάδι σαρδέλας πάνω στην φέτα του ψωμιού πριν την δολώσετε και την ρίξετε στην θάλασσα.
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.
Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης
1 σχόλιο :
Ναι φιλε μου. Μπορει να το βρεξεις το ψωμι και να το κανεις ζυμη ή με αλευρι αλλα και με συμιγδαλι. Δυνατα αποτελεσματα. Οι κεφαλοι προτιμανε πρωτοι αυτο το δολωμα διχως ομως και να αποκλεισουμε οπως ειπες αλλα ψαρια
Δημοσίευση σχολίου