Κορυφαίο δόλωμα για πολυάγκιστρο και απίκο
Στην ψαροτροφή τσιμπάνε όλα τα ψάρια, με πιθανότερα: οι κέφαλοι, οι σάλπες, τα λαβράκια, οι σαργοί, οι τσιπούρες και τα λυθρίνια.
Στο πολυάγκιστρο απλά κάνουμε μια μικρή μπάλα στην χούφτα μας και το χώνουμε ολόκληρο μέσα. Στο απίκο κόβουμε μικρά κομματάκια και το δολώνουμε στην σαλαγκιά σαν μικρή καμπανούλα.
Υπάρχουν έτοιμες ψαροτροφές στο εμπόριο που συνήθως χρησιμοποιούνται στα ιχθυοτροφεία και μπορούμε να τις προμηθευτούμε από τα είδη αλιείας με το κιλό. Τις προμηθευόμαστε είτε σε κόκκους είτε σε σκόνη και τις επεξεργαζόμαστε αναλόγως.
Οι ψαροτροφές του εμπορίου έχει ακουστεί ότι περιέχουν χημικά συστατικά τα οποία ενδεχομένως να είναι καταστροφικά για τα ψάρια και την θάλασσα, οπότε καλό είναι ίσως να τις αποφεύγουμε.
Η καλύτερη λύση επομένως είναι να φτιάξουμε την δικής μας οικολογική ψαροτροφή!!!
Για την κατασκευή της θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
Σαρδέλα ή ψαροδόλι (γαύρο, σαφρίδι, γόπα κ.α.)
Φέτα ή κοπανιστή
Αίμα σαρδέλας (του εμπορίου)
Αλεύρι
Ψωμί
Λάδι
Θαλασσινό νερό
Γάντια μιας χρήσης
Επεξεργασία
1. Φοράμε οπωσδήποτε τα γάντια.
2. Ρίχνουμε σε ένα μπόλ την φέτα (ή κοπανιστή), τη σαρδέλα (ή το ψαροδόλι που έχουμε), το αίμα σαρδέλας, και το ψωμί σε μικρά κομματάκια.
3. Τα πολτοποιούμε όλα αυτά μαζί πολύ καλά.
4. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.
5. Αν χρειαστεί να την μαλακώσουμε ρίχνουμε λίγο θαλασσινό νεράκι.
6. Αν χρειαστεί να την σκληρύνουμε ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Καλό θα είναι όπως σε όλες τις ζύμες έτσι και σε αυτή να την αφήσουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά για να δουλέψει καλύτερα!!!
Πλεονεκτήματα
Εύκολη συντήρηση σε πολύ καλά κλειστό κουτί στο ψυγείο για πολύ μεγάλο διάστημα.
Χαμηλό κόστος κατασκευής.
Ανθεκτική στη μεταφορά της.
Κατάλληλη για όλες τις εποχές και όλους του ελληνικούς βυθούς.
Ιδανική για την τεχνική του απίκο και του πεταχταριού με πολυάγκιστρο.
Μειονεκτήματα
Έντονη άσχημη μυρωδιά (απαραίτητη η χρήση γαντιών).
Δεν μπορεί να σταθεί στο αγκίστρι σε δυνατές βολές (χρησιμοποιείται σε σαλαγκιά και πολυάγκιστρο).
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.
Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης
Στην ψαροτροφή τσιμπάνε όλα τα ψάρια, με πιθανότερα: οι κέφαλοι, οι σάλπες, τα λαβράκια, οι σαργοί, οι τσιπούρες και τα λυθρίνια.
Στο πολυάγκιστρο απλά κάνουμε μια μικρή μπάλα στην χούφτα μας και το χώνουμε ολόκληρο μέσα. Στο απίκο κόβουμε μικρά κομματάκια και το δολώνουμε στην σαλαγκιά σαν μικρή καμπανούλα.
Υπάρχουν έτοιμες ψαροτροφές στο εμπόριο που συνήθως χρησιμοποιούνται στα ιχθυοτροφεία και μπορούμε να τις προμηθευτούμε από τα είδη αλιείας με το κιλό. Τις προμηθευόμαστε είτε σε κόκκους είτε σε σκόνη και τις επεξεργαζόμαστε αναλόγως.
Οι ψαροτροφές του εμπορίου έχει ακουστεί ότι περιέχουν χημικά συστατικά τα οποία ενδεχομένως να είναι καταστροφικά για τα ψάρια και την θάλασσα, οπότε καλό είναι ίσως να τις αποφεύγουμε.
Η καλύτερη λύση επομένως είναι να φτιάξουμε την δικής μας οικολογική ψαροτροφή!!!
Για την κατασκευή της θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:
Σαρδέλα ή ψαροδόλι (γαύρο, σαφρίδι, γόπα κ.α.)
Φέτα ή κοπανιστή
Αίμα σαρδέλας (του εμπορίου)
Αλεύρι
Ψωμί
Λάδι
Θαλασσινό νερό
Γάντια μιας χρήσης
Επεξεργασία
1. Φοράμε οπωσδήποτε τα γάντια.
2. Ρίχνουμε σε ένα μπόλ την φέτα (ή κοπανιστή), τη σαρδέλα (ή το ψαροδόλι που έχουμε), το αίμα σαρδέλας, και το ψωμί σε μικρά κομματάκια.
3. Τα πολτοποιούμε όλα αυτά μαζί πολύ καλά.
4. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.
5. Αν χρειαστεί να την μαλακώσουμε ρίχνουμε λίγο θαλασσινό νεράκι.
6. Αν χρειαστεί να την σκληρύνουμε ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Καλό θα είναι όπως σε όλες τις ζύμες έτσι και σε αυτή να την αφήσουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά για να δουλέψει καλύτερα!!!
Πλεονεκτήματα
Εύκολη συντήρηση σε πολύ καλά κλειστό κουτί στο ψυγείο για πολύ μεγάλο διάστημα.
Χαμηλό κόστος κατασκευής.
Ανθεκτική στη μεταφορά της.
Κατάλληλη για όλες τις εποχές και όλους του ελληνικούς βυθούς.
Ιδανική για την τεχνική του απίκο και του πεταχταριού με πολυάγκιστρο.
Μειονεκτήματα
Έντονη άσχημη μυρωδιά (απαραίτητη η χρήση γαντιών).
Δεν μπορεί να σταθεί στο αγκίστρι σε δυνατές βολές (χρησιμοποιείται σε σαλαγκιά και πολυάγκιστρο).
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.
Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου