Μια αφράτη και λαχταριστή συνταγή!!!
Υλικά
μισό φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα, (κομμένο σε κύβους)
300 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. γλυκά τυριά (τύπου gouda, edam, emmental, mozzarella), τριμμένα
4 αυγά
500 ml γάλα, πλήρες
μισό κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα γλυκά τυριά.
Κρατάω στην άκρη 2 από τα 8 φύλλα για την συνέχεια και σ’ ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ στρώνω τα υπόλοιπα 6 ζαρώνοντας τα με το χέρι και λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
Κόβω σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα ρίχνω στο μείγμα τυριών και ζαμπόν.
Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα λαδωμένα φύλλα.
Χτυπάω με την ράβδο χειρός ή τον αυγοδάρτη το γάλα και τ’ αυγά και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από την ζαμπονοτυρόπιτα.
Αφήνω την πίτα να τραβήξει για 1 ώρα προτού την ψήσω.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και ψήνω την ζαμπονοτυρόπιτα στην ίδια θερμοκρασία για 50’ μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει από πάνω.
Τεμαχίζω σε κομμάτια και σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το newpost.gr
Υλικά
μισό φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα, (κομμένο σε κύβους)
300 γρ. φέτα, τριμμένη
200 γρ. γλυκά τυριά (τύπου gouda, edam, emmental, mozzarella), τριμμένα
4 αυγά
500 ml γάλα, πλήρες
μισό κ.γλ. μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετώ το ζαμπόν κομμένο σε κύβους, την τριμμένη φέτα και τα υπόλοιπα γλυκά τυριά.
Κρατάω στην άκρη 2 από τα 8 φύλλα για την συνέχεια και σ’ ένα μετρίου μεγέθους πυρέξ στρώνω τα υπόλοιπα 6 ζαρώνοντας τα με το χέρι και λαδώνοντας τα ένα προς ένα.
Κόβω σε μικρά κομμάτια τα υπόλοιπα 2 φύλλα και τα ρίχνω στο μείγμα τυριών και ζαμπόν.
Απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα λαδωμένα φύλλα.
Χτυπάω με την ράβδο χειρός ή τον αυγοδάρτη το γάλα και τ’ αυγά και προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνω το υγρό μείγμα πάνω από την ζαμπονοτυρόπιτα.
Αφήνω την πίτα να τραβήξει για 1 ώρα προτού την ψήσω.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και ψήνω την ζαμπονοτυρόπιτα στην ίδια θερμοκρασία για 50’ μέχρι να ψηθεί και να ροδοκοκκινίσει από πάνω.
Τεμαχίζω σε κομμάτια και σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου