Έξυπνες λύσεις για οικονομικότερο Ψάρεμα

Την περίοδο που διανύουμε όλα γύρω μας ακριβαίνουν...

Όμως αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το χόμπυ μας. Πάντα θα υπάρχουν λύσεις και έξυπνα κόλπα για να απολαμβάνουμε το Ψάρεμα όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Ας ξεκινήσουμε με τα δολώματα, που συνήθως αποτελούν έναν σημαντικό μέρος του μπάτζετ για μια ψαρευτική εξόρμηση.

Η επιλογή δολωμάτων ανάλογα με την τεχνική θα μπορούσε να είναι ως εξής:

  • Casting (μύδια, πορφύρες, σαλιγκαράκια της θάλασσας, μάνες μεγάλες που τις κόβουμε κάθετες λωρίδες και σκουλήκι φαραώ όσο πιο μεγάλο γίνεται, που το κόβουμε γύρω στους 3-4 πόντους κομμάτια για να μας βγάλει όσο γίνεται πιο πολλές δολωσιές)
  • Παραγάδι (πράσινο ζεματιστό καραβιδάκι, σαρδέλες ή σαφρίδια που τα κόβουμε κομμάτια αναλόγως το μέγεθός τους).
  • Heavy Casting (νωπά και φρεσκοκατεψυγμένα καλαμάρια και σουπίες)
  • Απίκο (ζυμάρια με υλικά που μπορούμε να βρούμε στο σπίτι μας (τυρί, ψωμί του τοστ κ.α))
  • Εγγλέζικο (μπικατίνι)

Όσον αφορά τα παρελκόμενα που χρησιμοποιούμε στο ψάρεμα μια πολύς καλής ποιότητας πετονιά για τα παραμαλά μας, εκτός ότι θα μας δώσει πολλά και ποιοτικά ψάρια θα μας κάνει και οικονομία γιατί θα μας κρατήσει πολλά περισσότερα ψαρέματα. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση στο casting που ασχολούμαι χρησιμοποιώ εδώ και 6 χρόνια την FC Paradick 0,26mm για παράμαλο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Το ίδιο όπως με τις πετονιές ισχύει και με τα αγκιστριά μας. Τα καλά και ποιοτικά αγκίστρια θα μας αντέξουν πολλά ψαρέματα και θα μας δώσουν θηράματα αξιέπαινα. Πάλι χωρίς να έχω πρόθεση για διαφήμιση θα αναφέρω πως στο Casting χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τα Morigen και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος.

Πάντα είναι προτιμώτερο και ασφαλές να πηγαίνουμε για ψάρεμα μαζί με 1-2 φίλους κυρίως για την καλή παρεά αλλά μην το ξεχνάμε πως έτσι μειώνονται και τα συνολικά έξοδα του ψαρέματος στα 3...

Επίσης σημαντικό είναι καφέδες, νερά, φαγώσιμα και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστούμε στο ψάρεμά μας να το προμηθευτούμε αν μπορούμε από κάποιο Super Market.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες απόψεις-σκέψεις που μέσω των ψαρεμάτων μου έχω καταλήξει για να μειώσω το κόστος των ψαρεμάτων μου και ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας για να μπορούμε να απολαμβάνουμε ΌΛΟΙ το χόμπυ μας.

Θα περιμένω στα σχόλια και τις δικές απόψεις.

 Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης  

Δεν υπάρχουν σχόλια :