Ψάρεμα : Αποτελεσματικό Ντύσιμο τον Χειμώνα (3 Layers Clothing video)

Χειμώνας ίσον χαμηλές θερμοκρασίες, υγρασία και αέρας

Τώρα που χειμώνιασε κάποια προβλήματα που είχαμε το καλοκαίρι (συντήρηση δολωμάτων & ζέστη) έπαψαν να υπάρχουν αλλά την θέση τους
πήραν οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες!!!

Η άμεση λύση στο μυαλό όλων μας αρχικά είναι να ντυθούμε σαν κρεμμύδια με όσο πιο πολλά ρούχα μπορούμε για να μην κρυώνουμε.

Να βάλουμε δηλαδή δίπλες μπλούζες, σκουφιά, γάντια, παντελόνια κ.α

Όμως παρά το φορτωμένο ντύσιμο προσωπικά εγώ και οι φίλοι μου συνεχίζαμε να κρυώνουμε και επιπλέον να είμαστε αρκετά δυσκίνητοι λόγω του φορτωμένου ντυσίματος.

Επομένως άμεσα άρχισα να αναζητώ μια λύση, η οποία μετά από πολύ ψάξιμο ήρθε από τους φίλους μας στο Youtube που μένουν σε βόρειες χώρες με πολύ κρύο!!!

Η λύση ονομάζεται 3 Layer System ή όπως την αποκαλώ εγώ 3 Layer Clothing και ας ξεκινήσουμε να αναλύουμε το πως θα την εφαρμόζουμε ή τουλάχιστον πως την εφαρμόζω εγώ και μου δουλέυει πάρα πολύ καλά.

1) Η βάση μας και στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος, θα είναι ένα πολύ καλό ισοθερμικό, το οποίο δεν πρέπει να περιέχει καθόλου βαμβάκι, μιας και αυτό σαν υλικό έχει την ιδιότητα να αναπνέει και να βγάζει από το σώμα μας θερμότητα προς το περιβάλλον, πράγμα το οποίο δεν το θέλουμε καθόλου.

2) Ακριβώς πάνω από το ισοθερμικό στο πάνω μέρος του σωματός μας, πρέπει να φορέσουμε μια ζακέτα fleece ή κατά προτίμηση μπλούζα fleece καλής ποιότητας.

3) Ακριβώς πάνω από το από το fleece στο πάνω μέρος του σώματός μας, αναλόγως του πόσο δύσκολες είναι οι καιρικές συνθήκες, μπορούμε να φορέσουμε είτε μόνο ένα αντιανεμικό, είτε μόνο μια χοντρή μάλλινη μπλούζα ή ζακέτα, είτε την χοντρή μάλλινη μπλούζα ή ζακέτα και ένα μπουφάν με λάστιχα στα μανίκια και στη μέση μας

4)Τώρα όσον αφορά το κάτω μέρος του σώματος, πάνω από το ισοθερμικό πρέπει να φορέσουμε μια πολύ χοντρή φόρμα ή οποία καλό είναι να έχει λάστιχα στα μπατζάκια.

5)Στο σημείο των ποδιών οπωσδήποτε ισοθερμικές κάλτσες (του στρατού) και μποτάκι ψηλό ορειβατικού τύπου με επένδυση.

6)Στο κεφάλι εκτός από τις κουκούλες που μπορεί να έχουν η fleece ή η μάλλινη ζακέτα ή το μπουφάν, πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε ένα περιλαίμιο fleece με κορδόνι (το χρησιμοποιούν κατακόρον οι ντιληδεράδες για να μην κρυώνει η ανάσα τους) και ένα σκουφάκι για το υπόλοιπο κεφάλι.

7)Τέλος στα χέρια καλό είναι να έχουμε χειμωνιάτικα γάντια ειδικά για ψάρεμα είτε κομμένα από στα δάχτυλα για να μπορούμε να δολώνουμε χωρίς να χρειάζεται να τα βγάζουμε κάθε λίγο και λιγάκι...

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον αναλυτικό τρόπο ντυσίματος:
Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης , gideonstactical

Δεν υπάρχουν σχόλια :