Και όποιος προλάβει πρόλαβει να φάει πρόλαβε...
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 φλ. τσαγιού Nutella ή Merenda
λίγο γάλα για άλειμμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος.
Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας τη μια σφολιάτα και τη ανοίγετε με πλάστη ώστε να γίνει σχεδόν από ορθογώνια, τετράγωνη.
Τη κόβετε κυκλικά με ένα μαχαίρι μέχρι να τη στρογγυλέψετε το δυνατόν καλύτερα.
Βάζετε το στρογγυλό πλέον φύλλο στο ταψί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να είναι οι κύκλοι περίπου ιδίου μεγέθους.
Αλείφετε τη σφολιάτα στο ταψί με τη Nutella ή Μερέντα αφήνοντας 1/2 εκ. περιθώριο (χωρίς άλειμμα) περιμετρικά.
Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, με ένα μαχαιράκι κόβετε τυχόν προεξοχές περιμετρικά και κολλάτε τις δύο ζύμες μεταξύ τους γύρω γύρω.
Παίρνετε ένα ποτήρι, το βάζετε στη μέση και το πιέζετε ελαφρά, χωρίς να κοπεί η σφολιάτα.
Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού χωρίζετε τη ζύμη αρχικά σε 4 ίσα μέση (σαν σταυρός).
Συνεχίζετε να κόβετε ισομερώς σε 8 μετά 16 και 32 λεπτές “ακτίνες” ή μέχρι να έχετε όσες ακτίνες εσείς επιθυμείτε.
Κρατάτε την άκρη του κάθε κομματιού και τη περιστρέφετε τρεις φορές.
Βουρτσίζετε την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο και το μεταφέρετε σε δίσκο, μαζί με το χαρτί ψησίματος το οποίο μετά το “τραβάτε” και το αφαιρείτε προσεκτικά.
Κόψτε τις ακτίνες και τις απολαύστε τες ζεστές και τραγανές ή ακόμα και κρύες
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 φλ. τσαγιού Nutella ή Merenda
λίγο γάλα για άλειμμα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε το ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος.
Βάζετε στο πάγκο εργασίας σας τη μια σφολιάτα και τη ανοίγετε με πλάστη ώστε να γίνει σχεδόν από ορθογώνια, τετράγωνη.
Τη κόβετε κυκλικά με ένα μαχαίρι μέχρι να τη στρογγυλέψετε το δυνατόν καλύτερα.
Βάζετε το στρογγυλό πλέον φύλλο στο ταψί και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το άλλο φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να είναι οι κύκλοι περίπου ιδίου μεγέθους.
Αλείφετε τη σφολιάτα στο ταψί με τη Nutella ή Μερέντα αφήνοντας 1/2 εκ. περιθώριο (χωρίς άλειμμα) περιμετρικά.
Τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, με ένα μαχαιράκι κόβετε τυχόν προεξοχές περιμετρικά και κολλάτε τις δύο ζύμες μεταξύ τους γύρω γύρω.
Παίρνετε ένα ποτήρι, το βάζετε στη μέση και το πιέζετε ελαφρά, χωρίς να κοπεί η σφολιάτα.
Με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού χωρίζετε τη ζύμη αρχικά σε 4 ίσα μέση (σαν σταυρός).
Συνεχίζετε να κόβετε ισομερώς σε 8 μετά 16 και 32 λεπτές “ακτίνες” ή μέχρι να έχετε όσες ακτίνες εσείς επιθυμείτε.
Κρατάτε την άκρη του κάθε κομματιού και τη περιστρέφετε τρεις φορές.
Βουρτσίζετε την επιφάνεια με λίγο γάλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βγάλτε το γλυκό σας από το φούρνο και το μεταφέρετε σε δίσκο, μαζί με το χαρτί ψησίματος το οποίο μετά το “τραβάτε” και το αφαιρείτε προσεκτικά.
Κόψτε τις ακτίνες και τις απολαύστε τες ζεστές και τραγανές ή ακόμα και κρύες
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου