Μια σχετικά μέτρια σε δυσκολία συνταγή
Υλικά
μοσχάρι: 1,5 κιλό, κιλότο, κομμένο σε μεγάλες μερίδες
κρεμμύδια (κοκκάρια): 1,5 κιλό, καθαρισμένα
ολόκληρα
σκόρδο: 3-4 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ντοματάκια κονσέρβας: 600 γρ. ψιλοκομμένα
ντοματοπελτέ: 1 κουταλιά της σούπας
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
γαρίφαλα: 5
μπαχάρι: 5-6 κόκκους
κανέλα: 1 ξυλάκι
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Για τη μαρινάτα:
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
δάφνη: 3 φύλλα σπασμένα
μπαχάρι: 5-6 κόκκους
ξίδι: 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού
κρασί: 370ml Μαυροδάφνη
κρεμμύδι ξερό: 1 τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
Άτομα: 6
Μαγείρεμα: 1,5 ώρα
Εκτέλεση
Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τοποθετείτε μέσα τις μερίδες του κρέατος, φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά από αυτήν.
Τα αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες, γυρίζοντας κατά διαστήματα τα κομμάτια πάνω κάτω.
Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάτα και κρατάτε στην άκρη το υγρό.
Σκουπίζετε το κρέας με αντικολλητικό χαρτί, ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι λάδι και το τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν οι μερίδες.
Αφαιρείτε κατόπιν το κρέας από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια ολόκληρα.
Τα τηγανίζετε και αυτά μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε τις μερίδες του κρέατος τη μια δίπλα στην άλλη.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, το σκόρδο, την κανέλα τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Διαλύετε τον πελτέ στο ζουμί της μαρινάτας που κρατήσατε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό και κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμυδάκια.
Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πήξει η σάλτσα.
Mix & Match
Με πρωταγωνιστές όλα τα κλασικά μπαχάρια του κοκκινιστού και εμπλουτισμένο γευστικά με τα πικάντικα κρεμμυδάκια, το στιφάδο αγαπά τα ερυθρά, μπρούσκα κρασιά, με το πληθωρικό ταμπεραμέντο.
Διαλέξτε κρασιά παλαίωσης, βασισμένα είτε στο ελληνικότατο Ξινόμαυρο είτε στο Syrah ή ακόμα σε συνοινοποιήσεις των προηγούμενων με Merlot ή Cabernet.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Υλικά
μοσχάρι: 1,5 κιλό, κιλότο, κομμένο σε μεγάλες μερίδες
κρεμμύδια (κοκκάρια): 1,5 κιλό, καθαρισμένα
ολόκληρα
σκόρδο: 3-4 σκελίδες, ψιλοκομμένες
ντοματάκια κονσέρβας: 600 γρ. ψιλοκομμένα
ντοματοπελτέ: 1 κουταλιά της σούπας
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
γαρίφαλα: 5
μπαχάρι: 5-6 κόκκους
κανέλα: 1 ξυλάκι
αλάτι, πιπέρι: όσο θέλετε
Για τη μαρινάτα:
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
δάφνη: 3 φύλλα σπασμένα
μπαχάρι: 5-6 κόκκους
ξίδι: 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού
κρασί: 370ml Μαυροδάφνη
κρεμμύδι ξερό: 1 τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
Άτομα: 6
Μαγείρεμα: 1,5 ώρα
Εκτέλεση
Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τοποθετείτε μέσα τις μερίδες του κρέατος, φροντίζοντας να σκεπάζονται καλά από αυτήν.
Τα αφήνετε στο ψυγείο 12 ώρες, γυρίζοντας κατά διαστήματα τα κομμάτια πάνω κάτω.
Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάτα και κρατάτε στην άκρη το υγρό.
Σκουπίζετε το κρέας με αντικολλητικό χαρτί, ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι λάδι και το τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν οι μερίδες.
Αφαιρείτε κατόπιν το κρέας από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια ολόκληρα.
Τα τηγανίζετε και αυτά μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τοποθετείτε τις μερίδες του κρέατος τη μια δίπλα στην άλλη.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, το σκόρδο, την κανέλα τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Διαλύετε τον πελτέ στο ζουμί της μαρινάτας που κρατήσατε και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό και κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμυδάκια.
Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να πήξει η σάλτσα.
Mix & Match
Με πρωταγωνιστές όλα τα κλασικά μπαχάρια του κοκκινιστού και εμπλουτισμένο γευστικά με τα πικάντικα κρεμμυδάκια, το στιφάδο αγαπά τα ερυθρά, μπρούσκα κρασιά, με το πληθωρικό ταμπεραμέντο.
Διαλέξτε κρασιά παλαίωσης, βασισμένα είτε στο ελληνικότατο Ξινόμαυρο είτε στο Syrah ή ακόμα σε συνοινοποιήσεις των προηγούμενων με Merlot ή Cabernet.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου