Απολαύσετε τη μαγεία ενός cheeseburger σε μορφή πίτας...
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
130 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
μισό φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτή κ.σ. βούτυρο κρύο
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τα σοτάρετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να αλλάξει χρώμα το κιμάς και μαλακώσει το κρεμμύδι.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μισό φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτετε το 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, μισό κ.γ. αλάτι και το κρύο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και ενσωματωθεί με το αλεύρι.
Προσθέτετε στο μπολ τη γάλα και τα 2 αυγά χτυπημένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίχνετε τον έτοιμο κιμά στη βάση του ταψιού, πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τέλος τα περιχύνετε με το μείγμα αλευριού-γάλακτος.
Ανακινείτε ελαφρώς το ταψί και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.
Σερβίρετε τη πίτα σας ζεστή.
Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
130 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
μισό φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτή κ.σ. βούτυρο κρύο
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τα σοτάρετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να αλλάξει χρώμα το κιμάς και μαλακώσει το κρεμμύδι.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μισό φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτετε το 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, μισό κ.γ. αλάτι και το κρύο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και ενσωματωθεί με το αλεύρι.
Προσθέτετε στο μπολ τη γάλα και τα 2 αυγά χτυπημένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Ρίχνετε τον έτοιμο κιμά στη βάση του ταψιού, πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τέλος τα περιχύνετε με το μείγμα αλευριού-γάλακτος.
Ανακινείτε ελαφρώς το ταψί και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.
Σερβίρετε τη πίτα σας ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου