Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πανεύκολη πίτα cheeseburger (συνταγή)

Απολαύσετε τη μαγεία ενός cheeseburger σε μορφή πίτας...

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
130 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
μισό φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτή κ.σ. βούτυρο κρύο
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Εκτέλεση
    Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάμετρο βάσης 22 ή 23 εκ.

    Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τα σοτάρετε, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να αλλάξει χρώμα το κιμάς και μαλακώσει το κρεμμύδι.

    Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ κοσκινίζετε το μισό φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτετε το 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, μισό κ.γ. αλάτι και το κρύο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και ενσωματωθεί με το αλεύρι.

    Προσθέτετε στο μπολ τη γάλα και τα 2 αυγά χτυπημένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

    Ρίχνετε τον έτοιμο κιμά στη βάση του ταψιού, πασπαλίζετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τέλος τα περιχύνετε με το μείγμα αλευριού-γάλακτος.

    Ανακινείτε ελαφρώς το ταψί και ψήνετε τη πίτα σας στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.

    Σερβίρετε τη πίτα σας ζεστή.
      Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια :