Γίνεται γρήγορα και εύκολα και η πλούσια σάλτσα του ταιριάζει ιδανικά πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.
Υλικά
500γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σούπας πάστα κάρυ πράσινη ή 1 κουτ. σούπας σκόνη κάρυ χυμό από
1 λεμόνι
1 συσκευασία γάλα καρύδας
½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, τα φυλλαράκια
αλάτι
Εκτέλεση
Υλικά
500γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σούπας πάστα κάρυ πράσινη ή 1 κουτ. σούπας σκόνη κάρυ χυμό από
1 λεμόνι
1 συσκευασία γάλα καρύδας
½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο, τα φυλλαράκια
αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύετε τον πελτέ ντομάτας σε δύο κουτ. σούπας νερό.
Ζεσταίνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι.
Προσθέτετε στο γουόκ τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατίζετε ελαφρά. Σοτάρετε ανακατεύοντας σε πολύ δυνατή φωτιά για μισό λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες
Ζεσταίνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τόσο όσο να βγάζει καπνό. Ρίχνετε μέσα το λάδι.
Προσθέτετε στο γουόκ τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατίζετε ελαφρά. Σοτάρετε ανακατεύοντας σε πολύ δυνατή φωτιά για μισό λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες
Προσθέτετε την πάστα κάρυ, τον πελτέ ντομάτας και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις. Τέλος, προσθέτετε το γάλα καρύδας, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό τον φρέσκο κόλιανδρο. Σερβίρετε πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το olivemagazine.gr!!!
Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε στο φαγητό τον φρέσκο κόλιανδρο. Σερβίρετε πάνω σε λευκό ρύζι μπασμάτι.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το olivemagazine.gr!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου