Πέθανε ο David Bowie

Πέθανε στα 69 του χρόνια ο θρύλος του rock'n'roll και της μουσικής David Bowie.

Μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο, λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του και την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, το Blackstar.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του μουσικού στο Facebook.

"Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους".

Ο Λευκός Δούκας της ροκ έχει πουλήσει συνολικά περισσότερους από 140 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και θεωρείται δικαίως, ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς στην ιστορία.

Πέρασε από τον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου αλλά και της μόδας. Παράλληλα, ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν ενεργά με το διαδίκτυο.

Το 1996 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2006 πήρε το Γκράμυ συνολικής προσφοράς.
Από την πρώτη του επιτυχία, το ελεγειακό Space Oddity μέχρι το Blackstar του 2016, δεν σταματούσε να απασχολεί τους κριτικούς και το κοινό, εισάγοντας νέους πειραματισμούς χωρίς ταμπέλες και στεγανά.

Η επιτυχία του Βρετανού Bowie στην Αμερική έγινε πραγματικότητα μέσα από το "Fame" του άλμπουμ Young Americans του 1975. Το πρώτο τραγούδι του που έφτασε στο νούμερο 1 των charts στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Το άλμπουμ του που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το Let's dance του 1983

Πηγή : news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :