Το πάθος τους για τη μαγειρική αλλά και η ανάγκη τους να «βγουν» στην αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης γέννησαν μια πρωτότυπη ιδέα.
Τέσσερις νέοι, επαγγελματίες μάγειρες, με αστείρευτο κέφι, που αγαπούν ιδιαίτερα τα μυστικά της κουζίνας, ένωσαν τις...
γαστρονομικές τους γνώσεις και αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, σε όποιον οικοδεσπότη ενδιαφέρεται να κάνει ένα τραπέζι στον χώρο του, καλύπτοντας μόνο το κόστος των υλικών, για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του. Μοναδική τους ανταμοιβή: το φιλοδώρημα.
Η ομάδα μαγειρικής «Tip the chef» («Δώσε φιλοδώρημα στον σεφ») δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι δεν διέθεταν το απαιτούμενο κεφάλαιο για να προχωρήσουν σε μια επιχειρηματική κίνηση και τελικά αποφάσισαν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό κομμάτι. Πραγματοποίησαν το όνειρό τους και προτίμησαν να «ανταμείβονται» με τα σχόλια εκείνων που τους επιλέγουν. Με διαφορετικές ηλικίες, άλλα ερεθίσματα και ξεχωριστές μαγειρικές... καταβολές ο Fahd Kassem, ο Θοδωρής Χουντάσης, ο Αντώνης Βασιλειάδης και ο Βασίλης Τσιτσιριδάκης φτιάχνουν ευφάνταστα πιάτα και προτρέπουν τους εκάστοτε οικοδεσπότες να ενταχθούν στην παρέα τους.
«Είμαστε επαγγελματίες που βρήκαμε έναν πιο δημιουργικό τρόπο για να μας γνωρίσει ο κόσμος. Μετά από σκέψη και έρευνα καταλήξαμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να εκφραστούμε μέσω της μαγειρικής μας ήταν να δουλεύουμε χωρίς πληρωμή. Ηταν τόσο μεγάλη η ανάγκη μας να προωθήσουμε αυτό που αγαπάμε. Η ιδέα του φιλοδωρήματος ξεκίνησε ως μέτρο αξιολόγησης της δουλειάς μας» λέει στο «Εθνος» ο Fahd Kassem, εμπνευστής της ιδέας. Ο 32χρονος μάγειρας με καταγωγή από τη Βηρυτό βρέθηκε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας πριν τέσσερα χρόνια. Σπούδασε μάρκετινγκ και εργάστηκε στο Ντουμπάι, αλλά η επιστροφή του στην Ελλάδα συνέπεσε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Οι εναλλακτικοί μάγειρες, τις ελεύθερες ώρες τους, αναλαμβάνουν να φτιάξουν φαγητό σε πάρτι που πραγματοποιούνται σε σπίτια, όμως δεν αρνούνται να παραβρεθούν και σε μεγάλα events. «Εχουμε μαγειρέψει σε γιορτές με είκοσι, τριάντα άτομα που έγιναν στην Αθήνα, από τα Πατήσια μέχρι την Εκάλη, αλλά προσφέραμε τις υπηρεσίες μας και σε συνέδρια. Ο κόσμος πάντα μας δίνει φιλοδώρημα, αλλά δεν έχει σημασία το ακριβές ποσό. Εκπλαγήκαμε πολλές φορές τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Μας αρκεί ότι τελικά γινόμαστε όλοι μια παρέα και μαζί με τους οικοδεσπότες στο τέλος της βραδιάς πίνουμε όλοι μαζί ένα ποτήρι κρασί» συμπληρώνει ο Fahd.
«Πίστεψα στην ιδέα από την πρώτη στιγμή γιατί δημιουργήσαμε κάτι καινοτόμο. Η ομάδα είναι από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μας» αναφέρει ο 27χρονος μάγειρας Θοδωρής Χουντάσης, ο οποίος είναι λάτρης της ιταλικής κουζίνας.
Τα νεότερα μέλη του «Tip the chef», ο Βασίλης Τσιτσιριδάκης και ο Αντώνης Βασιλειάδης, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους και παραδέχονται ότι είναι πρόκληση να μαγειρεύεις σε διαφορετικούς χώρους. «Κάθε event έχει τις δυσκολίες του αλλά και το γούστο του. Πάντα αυτοσχεδιάζουμε όταν μαγειρεύουμε, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά» λέει ο 29χρονος Βασίλης. «Σε μια εκδήλωση έβρασα παραπάνω το ρύζι, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να το διορθώσω. Εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα μια συνταγή από το Μπαγκλαντές που είχα ακούσει και έκανα κάτι αντίστοιχο. Εριξα στο ρύζι αλμυρή μαρμελάδα και μπαχαρικά, το άφησα να παγώσει και το σερβίραμε σε κύβους. Ηταν μια ιδέα της στιγμής που άρεσε στους καλεσμένους», συμπληρώνει ο 22χρονος Αντώνης, ο οποίος εξειδικεύεται στη νέα ελληνική κουζίνα.
Αρχικά η τετραμελής ομάδα έγινε γνωστή από στόμα σε στόμα και στη συνέχεια δημιούργησαν τον δικό τους λογαριασμό στο Facebook. «Η καλύτερη διαφήμιση για εμάς είναι τα θετικά σχόλια των ανθρώπων που δοκίμασαν τα φαγητά μας. Mας αρέσει που δημιουργούμε καινούργιους φίλους και γνωρίζουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Εχουμε ηθική ανταμοιβή» καταλήγει ο Fahd Kassem.
Πηγή : ethnos.gr
Τέσσερις νέοι, επαγγελματίες μάγειρες, με αστείρευτο κέφι, που αγαπούν ιδιαίτερα τα μυστικά της κουζίνας, ένωσαν τις...
γαστρονομικές τους γνώσεις και αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, σε όποιον οικοδεσπότη ενδιαφέρεται να κάνει ένα τραπέζι στον χώρο του, καλύπτοντας μόνο το κόστος των υλικών, για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του. Μοναδική τους ανταμοιβή: το φιλοδώρημα.
Η ομάδα μαγειρικής «Tip the chef» («Δώσε φιλοδώρημα στον σεφ») δημιουργήθηκε από μια παρέα ανθρώπων, οι οποίοι δεν διέθεταν το απαιτούμενο κεφάλαιο για να προχωρήσουν σε μια επιχειρηματική κίνηση και τελικά αποφάσισαν να βάλουν σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό κομμάτι. Πραγματοποίησαν το όνειρό τους και προτίμησαν να «ανταμείβονται» με τα σχόλια εκείνων που τους επιλέγουν. Με διαφορετικές ηλικίες, άλλα ερεθίσματα και ξεχωριστές μαγειρικές... καταβολές ο Fahd Kassem, ο Θοδωρής Χουντάσης, ο Αντώνης Βασιλειάδης και ο Βασίλης Τσιτσιριδάκης φτιάχνουν ευφάνταστα πιάτα και προτρέπουν τους εκάστοτε οικοδεσπότες να ενταχθούν στην παρέα τους.
«Είμαστε επαγγελματίες που βρήκαμε έναν πιο δημιουργικό τρόπο για να μας γνωρίσει ο κόσμος. Μετά από σκέψη και έρευνα καταλήξαμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να εκφραστούμε μέσω της μαγειρικής μας ήταν να δουλεύουμε χωρίς πληρωμή. Ηταν τόσο μεγάλη η ανάγκη μας να προωθήσουμε αυτό που αγαπάμε. Η ιδέα του φιλοδωρήματος ξεκίνησε ως μέτρο αξιολόγησης της δουλειάς μας» λέει στο «Εθνος» ο Fahd Kassem, εμπνευστής της ιδέας. Ο 32χρονος μάγειρας με καταγωγή από τη Βηρυτό βρέθηκε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας πριν τέσσερα χρόνια. Σπούδασε μάρκετινγκ και εργάστηκε στο Ντουμπάι, αλλά η επιστροφή του στην Ελλάδα συνέπεσε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Οι εναλλακτικοί μάγειρες, τις ελεύθερες ώρες τους, αναλαμβάνουν να φτιάξουν φαγητό σε πάρτι που πραγματοποιούνται σε σπίτια, όμως δεν αρνούνται να παραβρεθούν και σε μεγάλα events. «Εχουμε μαγειρέψει σε γιορτές με είκοσι, τριάντα άτομα που έγιναν στην Αθήνα, από τα Πατήσια μέχρι την Εκάλη, αλλά προσφέραμε τις υπηρεσίες μας και σε συνέδρια. Ο κόσμος πάντα μας δίνει φιλοδώρημα, αλλά δεν έχει σημασία το ακριβές ποσό. Εκπλαγήκαμε πολλές φορές τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Μας αρκεί ότι τελικά γινόμαστε όλοι μια παρέα και μαζί με τους οικοδεσπότες στο τέλος της βραδιάς πίνουμε όλοι μαζί ένα ποτήρι κρασί» συμπληρώνει ο Fahd.
«Πίστεψα στην ιδέα από την πρώτη στιγμή γιατί δημιουργήσαμε κάτι καινοτόμο. Η ομάδα είναι από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μας» αναφέρει ο 27χρονος μάγειρας Θοδωρής Χουντάσης, ο οποίος είναι λάτρης της ιταλικής κουζίνας.
Τα νεότερα μέλη του «Tip the chef», ο Βασίλης Τσιτσιριδάκης και ο Αντώνης Βασιλειάδης, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή τους και παραδέχονται ότι είναι πρόκληση να μαγειρεύεις σε διαφορετικούς χώρους. «Κάθε event έχει τις δυσκολίες του αλλά και το γούστο του. Πάντα αυτοσχεδιάζουμε όταν μαγειρεύουμε, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά» λέει ο 29χρονος Βασίλης. «Σε μια εκδήλωση έβρασα παραπάνω το ρύζι, αλλά δεν υπήρχε χρόνος να το διορθώσω. Εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα μια συνταγή από το Μπαγκλαντές που είχα ακούσει και έκανα κάτι αντίστοιχο. Εριξα στο ρύζι αλμυρή μαρμελάδα και μπαχαρικά, το άφησα να παγώσει και το σερβίραμε σε κύβους. Ηταν μια ιδέα της στιγμής που άρεσε στους καλεσμένους», συμπληρώνει ο 22χρονος Αντώνης, ο οποίος εξειδικεύεται στη νέα ελληνική κουζίνα.
Αρχικά η τετραμελής ομάδα έγινε γνωστή από στόμα σε στόμα και στη συνέχεια δημιούργησαν τον δικό τους λογαριασμό στο Facebook. «Η καλύτερη διαφήμιση για εμάς είναι τα θετικά σχόλια των ανθρώπων που δοκίμασαν τα φαγητά μας. Mας αρέσει που δημιουργούμε καινούργιους φίλους και γνωρίζουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Εχουμε ηθική ανταμοιβή» καταλήγει ο Fahd Kassem.
Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου