Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο & μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ο μπακαλιάρος για να γίνει καλός θα πρέπει να ξαλμυριστεί τελείως και να αλατιστεί εκ νέου στο μαγείρεμα του.

Mην ανησυχείς για το πώς θα φτιάξεις τον τέλειο μπακαλιάρο.

Πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο;


Κόβουμε τον μπακαλιάρο στα 8 ή στα 6
ανάλογα με το μέγεθος του.

Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό και βάζουμε μια μικρή σχάρα μέσα ώστε να τοποθετήσουμε τον μπακαλιάρο επάνω και να μην έρχεται σε επαφή με τον πυθμένα του μπολ.

Αυτή τη διαδικασία πρέπει να την κάνουμε τουλάχιστον 24 ώρες ώρες πριν το μαγείρεμα και να αλλάζουμε το νερό συχνά κατά τη διάρκεια του ξαλμυρίσματος.

Μπακαλιάρος με ρεβύθια στο φούρνο απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα απο το προηγούμενο βράδυ
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
300 γρ. ντοματίνια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
50 ml. ελαιόλαδο
20 ml λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι
μπακαλιάρο 500 γρ. ξαρμυρισμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Χρόνος Προετοιμασίας
60'

Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια

Αριθμός ατόμων
4 άτομα

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Mεταφέρουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Πηγή : cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :