Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Η σημασία του Ισχυρού Password!!

Όλο και πιο συχνά είναι τα περιστατικά χακαρίσματος..

Σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον, λαμβάνω ως Social Media Advertiser πολλές κλήσεις ιδιωτών ή επαγγελματιών που έχουν πέσει θύμα hackers.

Ο πιο σύνηθες λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οι πολύ εύκολοι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος για να τους θυμάται εύκολα όπως χαρακτηριστικά μου αναφέρουν...

Συνήθως χρησιμοποιούν την ημερομηνία γέννησής τους, το όνομά τους, τα ονόματα παιδιών ή συγγενών τους, το όνομα της αγαπημένης τους ομάδας, αριθμούς από το 1 μέχρι το 6, το όνομα του σκύλου τους κ.α

Δυστυχώς όμως σε αυτές τις πληροφορίες έχουν πρόσβαση σχεδόν όλοι από τα προφίλ μας στα Social Media. Μέσα στο ''όλοι'' συγκαταλέγονται και οι επιτήδειοι που θέλουν να μας βλάψουν χακαροντάς τους λογαριασμούς μας είτε για να μας τρομοκρατήσουν είτε για να μας αποσπάσουν χρήματα & προσωπικές πληροφορίες!!

Επομένως είναι πολύ σημαντικό πλέον να χρησιμοποιούμε όλοι σύνθετους, πολύπλοκους και μεγάλους κωδικούς για να αποφεύγουμε όσο γίνεται περισσότερο να πέφτουμε θύματα των hackers.

Εκτός από τους ισχυρούς κωδικούς υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διασφαλίσουμε τους λογαριασμούς μας όπως η μέθοδος αυθεντικοποίησης 2 παραγόντων και η εξουσιοδότηση της εισόδου μας σε μια εφαρμογή από επιβεβαιωμένη συσκευή που μόνο εμείς χρησιμοποιούμε.

☑️Η διαδικτυακή παρουσία της κάθε επιχείρησης και η προβολή της μέσα από τα κοινωνικά μέσα, θεωρείται πολύ σημαντική στην νέα Ψηφιακή Πραγματικότητα!!

☑️Διαφημιστείτε Στοχευμένα, Οικονομικά και Αποτελεσματικά!!

📌Το σκέφτεστε ακόμα...?

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :