Ψάρεμα : Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω τον Μηχανισμό του ψαρέματος??

Όσο ακριβός ή φθηνός και να είναι ο μηχανισμό μας...


Μιας και βρήκα λίγο ελέυθερο χρόνο, είπα να καθαρίσω τους ψαρευτικούς μηχανισμούς μου. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός της φώτο έφαγε πολύ βροχή, άμμο και αλάτι στο τελευταίο ψάρεμα
και έτσι σκέφτηκα αφού θα τον καθαρίσω να το μοιραστώ μαζί σας με αυτό το άρθρο.

Η συχνή συντήρηση του ψαρευτικού μου εξοπλισμού προέρχεται από το παρακάτω πολύ γνωστό γνωμικό του λαού μας:

Ότι το προσέχεις πολύ σε προσέχει και αυτό με τη σειρά του πάλι πίσω...

Όλα τα χρόνια που ψαρεύω έχω καταλάβει πως είναι πολύ σημαντικό μια φορά το δίμηνο ή αλλιώς κάθε 2-3 ψαρέματα να λύνουμε και να καθαρίζουμε τον μηχανισμό μας για να λειτουργεί πάντα άψογα!!

Στην παραπάνω φώτο του άρθρου έχω λύσει ένα μηχανισμό πάρα πολύ οικονομικό, ο οποίος κάποτε σε πολύ κοντινό μέρος της Αττικής, έδωσε μάχη με μια θαλάσσια χελώνα τουλάχιστον 30 κιλών και λόγω της σωστής χρήσης των φρένων του αλλά κυρίως και της καλής του κατάστασης (σωστή συντήρηση) με έβγαλε παλικάρι και μετά από 12-15 λεπτά μάχης απλά η χελώνα ξαγκιστρώθηκε μόνη της και γύρισε στη Γαλανή όπου ανήκει...

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι λίγο πολύ αυτά που φαίνονται στην φώτο του άρθρου π.χ πετσέτα κατσαβίδάκια, γαλλικά κλειδιά, μυτοτσίμπιδο, κοφτάκι και ψιλό λάδι μηχανής.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ψιλό λάδι μηχανής αλλά και γρασάκι να χρησιμοποιήσετε είναι εξίσου σωστό!!

Η όλη διαδικασία του καθαρισμού ενός μηχανισμού ξεκινάει λύνοντας τα μπροστινά φρένα του και αφαιρώντας την μπομπίνα του μηχανισμού.

Έπειτα καθαρίζουμε όλα τα μέρη του μηχανισμού πολύ καλά και σχολαστικά με μια πετσέτα.

Στη συνέχεια λαδώνουμε με πολύ μικρές ποσότητες (σταγόνες) όλα τα κινούμενα μέρη του μηχανισμού σας.

Τέλος συναρμολογούμε με τη σωστή σειρά όλα τα εξαρτήματα και ελέγχουμε την σωστή λειτουργία του μηχανισμού μας για να έχουμε πάντα το καλύτερο σύμμαχο στην μάχη μας με ένα δυνατό ψάρι!!

Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο...
Tip:
Σημαντικό είναι να λύνουμε όλα τα εξαρτήματα των φρένων και να τα βάζουμε κάπου με την σειρά που βγάζουμε (όπως φώτο άρθρου) για να μην χάσουμε την σωστή σειρά ή να μην κάνουμε ζημιά!!

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης , Sofoklis Koskinas

Δεν υπάρχουν σχόλια :