Recommended Post Slide Out For Blogger

Ψάρεμα : Δόλωμα Τυρί Φέτα (ή Ένταμ, Ροκφόρ κ.α.)

Για πολλούς το καλύτερο δόλωμα για το Σαργό!!!

Ειδικά η φέτα λόγω των συστατικών της αποτελεί πολύ δυνατό δόλωμα στην προσπάθεια μας να πιάσουμε μεγάλους σαργούς...

Το τυρί χρησιμοποιείται σαν δόλωμα αλλά και σαν μαλάγρα-μπασμός κυρίως σε ψαρευτικές τεχνικές όπως: απίκο, εγγλέζικο και πολυάγκιστρο.

Πως το επεξεργαζόμαστε...
Πιο συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την επεξεργασία της φέτας, προκειμένου να φτιάξουμε ζύμη για τη τεχνική του απίκο (μου έχει δουλέψει με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα στην Κεφαλλονιά).

  • Ξεκινάμε κόβοντας ένα κομμάτι φέτα περίπου 200γρμ.
  • Το σπάμε πολύ μικρά κομματάκια με την χρήση ενός πιρουνιού μέσα σε ένα πιάτο και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1,5 λεπτό περίπου μέχρι να αρχίσει να λιώνει η φέτα προσέχοντας όμως να μην μας καεί!
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο μικροκυμάτων προσθέτουμε 2 σκελίδες (κομμάτια) σκόρδου που έχουμε περάσει πριν από το τρίφτη, μια βανίλια, λίγο ελαιόλαδο ή λάδι σαρδέλας και αρκετό αλεύρι μέχρι να σφίξουμε τη ζύμη μας όσο θέλουμε.
  • Φροντίζουμε η ζύμη μας στο τελικό της αποτέλεσμα να είναι σαν πλαστελίνη!!!

Πως το δολώνουμε..
Με τα δαχτυλά μας κόβουμε μικρά μπαλάκια από την ζύμη που έχουμε φτιάξει και μόλις τα δολώσουμε πάνω στη σαλαγκιά μας φροντίζουμε να κάνουμε μικρές καμπανίτσες!!!
Χρησιμοποιούμε σαλαγκιά νούμερο από 8 έως 14.

Πλεονεκτήματα
Πολύ εύκολο στην επεξεργασία του.
Πολύ οικονομικό.
Πολύ εύκολη η συντήρησή του στο ψυγείο μας απλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλους του ελληνικούς βυθούς.
Απευθύνεται κυρίως σε σαργούς, σάλπες, μελανούσια και γενικά σπαροειδή, χωρίς όμως να μπορούμε να αποκλείσουμε και άλλα ψάρια... (π.χ. τσιπούρα και λαβράκι).

Μειονεκτήματα
Μη ανθεκτικό στα τσιμπήματα των μικρόψαρων.
Δεν είναι ιδανικό για μακρινές και δυνατές βολές.

Tip:
Μην το παρακάνετε με το σκόρδο!!! Βάλτε τόσο όσο να πάρει μια ελαφριά μυρωδιά η ζύμη σας.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!!

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :