Ψάρεμα : Δόλωμα Ζύμη για ψάρεμα απίκο

Μια πετυχημένη συνταγή για ζύμη για τους λάτρεις του απίκο ψαρέματος

Υλικά

250 γρ. φέτα ή ροκφόρ ή κοπανιστή
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κονσέρβα σαρδέλα σε λάδι ή
1 κονσέρβα σκουμπρί ή λίγο γαύρο 
Αλεύρι όσο χρειαστεί για να σφίξει το μείγμα μας

(Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γαριδάκια λόττο με τυρί για έξτρα μυρωδιά τυριού).




Εκτέλεση

Κόβουμε κομματάκια τα τυρία που έχουμε και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει τελείως (λίγο πριν αρχίσει να καίγεται) περίπου μισό με ένα λεπτό.

Τρίβουμε τις σκελίδες του σκόρδο στον λεπτό τρίφτη.

Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι πολύ καλά τις σαρδέλες με το λάδι τους μαζί.

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να σφίξει το μείγμα μας.

Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νεράκι η λάδι για να γίνει το μείγμα μας όπως ακριβώς πρέπει.

Η ζύμη θα πρέπει να είναι σαν τσίχλα όταν την έχεις μασήσει 10 φορές. Να κολλάει και να είναι εύπλαστη.

Κάποιος θα μπορούσε να αφαιρέσει τις τις σαρδέλες από την ζύμη του αν θέλει να απευθυνθεί μόνο σε σαργούς και αντίστοιχα κάποιος άλλος να βγάλει το τυρί αν θέλει να απευθυνθεί σε λαβράκια. 

Αυτό είναι στην κρίση του καθενός και εμπειρικά από το πως δουλεύει καλύτερα η ζύμη στον κάθε τόπο ψαρέματος!!!

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους!!! 

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :