Ο Καιρός από 12/1 έως 17/1 - (Σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το βράδυ!!!)

Καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία κινούμενο ανατολικά 

θα προκαλέσει κακοκαιρία που θα επηρεάσει την χώρα από τα δυτικά, από σήμερα το απόγευμα με πολλές βροχές, καταιγίδες, χιόνια, πτώση της
θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία θα επηρεάζει όλη την χώρα και αύριο Σάββατο με τα ίδια χαρακτηριστικά και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια να κατεβαίνουν σε χαμηλό υψόμετρο και να είναι πυκνά (κυρίως κεντρική Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία).

Κυριακή τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα έχουμε κακοκαιρία αλλά πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, οι βοριάδες στο Αιγαίο θυελλώδεις και το κρύο θα είναι τσουχτερό.


Δευτέρα κεντρικά και βόρεια θα έχουμε τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις ,παγετός κυρίως το πρωί στα ηπειρωτικά και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. 


Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα βελτιωθεί.


ΑΤΤΙΚΗ

Σήμερα 12/1
🌤️⛈️ Ηλιοφάνεια επικρατεί στον νομό αλλά από το απόγευμα θα συννεφιάσει και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι 4 - 6 μποφόρ, θερμοκρασία 6C - 16C.

Σάββατο 13/1
⛈️🌧️ Κακοκαιρία με βροχές ,τοπικές καταιγίδες και χιόνια στην Πάρνηθα, βόρειοι άνεμοι 4 - 5 μποφόρ, θερμοκρασία 7C - 12C.

Κυριακή 14/1
🌧️☁️ Συννεφιά με βροχές το πρωί και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά πάνω από τα 700 μέτρα περίπου, προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν, βοριάδες 5 - 7 μποφόρ, θερμοκρασία σε πτώση 4C -9C.

Δευτέρα 15/1
🌤️☁️ Νεφώσεις ,άνεμοι σε εξασθένηση, θερμοκρασία 4C - 10C.

Τρίτη-Τετάρτη 16,17/1
🌥️ Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, ΝΔ άνεμοι 4 - 5 μποφόρ, θερμοκρασία 6C - 14C.

Λίγο προσοχή απόψε και αύριο ,δεν αποκλείονται τοπικές πλημμύρες και όποιος ταξιδέψει στα κεντρικά και βόρεια της χώρας να έχει αλυσίδες ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Πηγή : Παχνής Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια :