Μια εύκολη συνταγή για όλους!
Υλικά
4 χοιρινά σνίτσελ, 130 γρ. περίπου το ένα
αλάτι πιπέρι
1,5 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 μεγάλη κ.σ. ανάμεικτα καρυκεύματα:μουστάρδα σε σκόνη, πάπρικα, αποξηραμένος βασιλικός ή θυμάρι
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά Napoletana
3/4 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο τυρί μοτσαρέλα
πουρές πατάτας, προαιρετικά, για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα μέτριο ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ζητάτε από το χασάπη να “χτυπήσει” τα σνίτσελ να λεπτύνουν σε πάχος 4 χιλιοστών περίπου.
Διαφορετικά τα βάζετε εσείς ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες και τα χτυπάτε με το ειδικό “σφυρί” για κρέατα ή τα “παιρνάτε” με ένα πλάστη μέχρι να λεπτύνουν σε πάχος 4 χιλ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με τα καρυκεύματα και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο.
Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα και σε άλλο μεγάλο ρηχό απλώνετε τη τριμμένη φρυγανιά.
Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές.
Καλύπτετε τα σνίτσελ πρώτα με το καρυκευμένο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, μετά τα βουτάτε στο αυγό με το γάλα και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά.
Σε όλα τα στάδια παναρίσματος φροντίζετε τα κομμάτια κρέατος να καλύπτονται πολύ καλά και από τις 2 πλευρές και με το αλεύρι και τα αυγά και τη τριμμένη φρυγανιά.
Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, τα ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λ από τη μια πλευρά.
Τα γυρίζετε από την άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 5 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζετε από το φούρνο και γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
Όπως είναι τα σνίτσελ μέσα στο ταψί, απλώνετε πάνω από κάθε ένα από 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας Napoletana. Από πάνω πασπαλίζετε ισομερώς τη τριμμένη μοτσαρέλα.
Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε στο γκιλ για 2-3 λ ακόμα ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Τα σερβίρετε ζεστά με το ζεστό πουρέ που εν τω μεταξύ έχετε φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
4 χοιρινά σνίτσελ, 130 γρ. περίπου το ένα
αλάτι πιπέρι
1,5 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 μεγάλη κ.σ. ανάμεικτα καρυκεύματα:μουστάρδα σε σκόνη, πάπρικα, αποξηραμένος βασιλικός ή θυμάρι
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά Napoletana
3/4 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο τυρί μοτσαρέλα
πουρές πατάτας, προαιρετικά, για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε ένα μέτριο ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ζητάτε από το χασάπη να “χτυπήσει” τα σνίτσελ να λεπτύνουν σε πάχος 4 χιλιοστών περίπου.
Διαφορετικά τα βάζετε εσείς ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες και τα χτυπάτε με το ειδικό “σφυρί” για κρέατα ή τα “παιρνάτε” με ένα πλάστη μέχρι να λεπτύνουν σε πάχος 4 χιλ.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με τα καρυκεύματα και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο.
Σε βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα και σε άλλο μεγάλο ρηχό απλώνετε τη τριμμένη φρυγανιά.
Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές.
Καλύπτετε τα σνίτσελ πρώτα με το καρυκευμένο αλεύρι και από τις δύο πλευρές, μετά τα βουτάτε στο αυγό με το γάλα και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά.
Σε όλα τα στάδια παναρίσματος φροντίζετε τα κομμάτια κρέατος να καλύπτονται πολύ καλά και από τις 2 πλευρές και με το αλεύρι και τα αυγά και τη τριμμένη φρυγανιά.
Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος, τα ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λ από τη μια πλευρά.
Τα γυρίζετε από την άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 5 λ ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζετε από το φούρνο και γυρίζετε το φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
Όπως είναι τα σνίτσελ μέσα στο ταψί, απλώνετε πάνω από κάθε ένα από 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας Napoletana. Από πάνω πασπαλίζετε ισομερώς τη τριμμένη μοτσαρέλα.
Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε στο γκιλ για 2-3 λ ακόμα ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Τα σερβίρετε ζεστά με το ζεστό πουρέ που εν τω μεταξύ έχετε φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου