Ψάρεμα : Δόλωμα Καραβιδάκι (κόκκινο ή πράσινο)

΄Οταν το χρησιμοποιούμε ζωντανό αποτελεί κορυφαίο δόλωμα!!!

Το κόκκινο καραβιδάκι όταν το βρούμε στα είδη αλιείας θα πρέπει να το προτιμήσουμε γιατί είναι αρκετά καλύτερο από το πράσινο. Το προτιμούν
περισσότερα ψάρια και τα κάνει λιγότερο καχύποπτα απέναντι στην αρματωσιά μας.

Ζούν σε λασπώδεις βυθούς κάνοντας το σπίτι του μέσα σε μικρές τρύπες στο βυθό.

Τρομερές επιτυχίες έχει όλες τις εποχές κυρίως όμως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Τα δολώνουμε όπως την γαρίδα περνώντας όλο το αγκίστρι από μέσα τους και το βγάζουμε στο στήθος τους (καλό είναι για δυνατές βολές να χρησιμοποιήσουμε ελαστικό νήμα).

Για την συντήρηση τους θα τα βάλουμε είτε σε πριονίδι είτε σε βρεγμένες με θαλασσινό νερό πετσέτες και συνήθως το προμηθευόμαστε την προηγούμενη μέρα από το ψαρεμάς μας, λόγω της ευαισθησίας του στην συντήρηση.

Εναλλακτικά μπορούμε να το προμηθευτούμε σε βαζάκι με το υγρό του που κρατάει για πολύ μεγάλο διάστημα.

Πλεονεκτήματα
Δόλωμα που αν αποφύγει το λιάνωμα απευθύνεται σε πολύ καλά και ποιοτικά ψάρια.
Είναι αρκετά κινητικότητα εφόσον δολωθεί σωστά!!!
Σχετικά χαμηλό κόστος αναλογικά με την ποσότητα του (περίπου 3 ευρώ τα 100 πράσινα καραβιδάκια ή 5 ευρώ τα 50 κόκκινα καραβιδάκια).
Κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου και όλους του ελληνικούς βυθούς.

Μειονεκτήματα
Συντήρηση στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4-13C για μεγάλο διάστημα (1-2 μέρες).
Δεν αντέχει στις δυνατές μας βολές με το καλάμι οπότε κρίνεται απαραίτητη η χρήση ελαστικού νήματος.
Είναι απαιτητικό στη μεταφορά του και στη συντήρησή του κατά την διάρκεια του ψαρέματος.
Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι το σχετικά μαλακό και ευαίσθητο σώμα του που το καθιστά ευαίσθητο στις τσιμπιές των μικρόψαρων.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :