Recommended Post Slide Out For Blogger

Ψάρεμα : Δόλωμα Ακροβάτης

Ένα δόλωμα πασπαρτού και παρεξηγημένο από πολλούς

Αποφασίζουμε τελευταία στιγμή να πάμε για ένα ψαρεματάκι 3-4 ώρες. Ετοιμάζουμε τα καλάμια και τις αρματωσιές μας αλλά από δόλωμα τι???

Η απάντηση συνήθως είναι κάποια κατεψυγμένα ή παστωμένα δολώματα ή να προμηθευτούμε ζωντανά ή νωπά δολώματα.

Μια καλή λύση είναι να έχουμε πάντα ένα κουτάκι (συνήθως είναι αρκετό) ακροβάτη στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθεί εύκολα ζωντανό μέχρι και 1 μήνα...

Είναι ένα δόλωμα που αρέσει σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη ψαριών και ίσως μας δώσει πολύ καλά ψάρια!!!

Προσωπικά σε όλες μου τις ψαρευτικές εξορμήσεις έχω μαζί μου ένα κουτάκι ακροβάτη και γαρίδες σε χοντρό αλάτι εκτός από τα υπόλοιπα δολώματα που θα πάρω ανάλογα την εποχή η τον τόπο.

Είναι δόλωμα μεγάλης παραγωγής και εισάγεται από την Κίνα κατά κύριο λόγο.

Υπάρχουν διάφορα μεγέθη ακροβάτη: κανονικό και τζαμπο (jumbo). Οι διαφορές είναι ως προς το μέγεθος και μήκος των σκουληκιών αντίστοιχα.

Συνήθως προτιμούμε το μέγεθος jumbo γιατί έχει πιο πολύ αίμα γεγονός που θα προσελκύσει τα ψάρια και λόγω μεγαλύτερου μεγέθους κάνουμε περισσότερες δολωσιές.

Για να το δολώσουμε στο αγκίστρι μας θα χρειαστούμε μια βελόνα δόλωσης ή μπορούμε εναλλακτικά να το πλέξουμε πάνω στο αγκίστρι μας. 

Πλεονεκτήματα
Μεγάλη κινητικότητα (εξού και η ονομασία του).
Εύκολη συντήρηση στο ψυγείο σε θερμοκρασία 7-12C για μεγάλο διάστημα (μπορεί και 1 μήνα).
Χαμηλό κόστος.
Ανθεκτικό στη μεταφορά του.
Κατάλληλο για όλες τις εποχές και όλους του ελληνικούς βυθούς.

Μειονεκτήματα
Ένα σημαντικό μειονέκτημα του ακροβάτη είναι το μαλακό και ευαίσθητο σώμα του που το καθιστά πολύ ευαίσθητο στις τσιμπίες των μικρόψαρων.

Καλές ψαρευτικές εξορμήσεις σε όλους.

Πηγή : Αλεξόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :