Εύκολη και δροσερή σαλάτα..
Υλικά
350 γρ. ρεβίθια
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε φέτες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
μισό ποτηράκι κρασί
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
λίγη σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σερβίρετε τα ρεβίθια σε βαθιά πιάτα, αφού αφαιρέσετε τη δάφνη.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες, τα αγγουράκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και περιχύνετε με αυτό το μείγμα τα ρεβίθια.
Ανακατεύετε καλά.
Από πάνω μοιράζετε το γιαούρτι και πασπαλίζετε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Υλικά
350 γρ. ρεβίθια
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε φέτες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
μισό ποτηράκι κρασί
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
λίγη σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σερβίρετε τα ρεβίθια σε βαθιά πιάτα, αφού αφαιρέσετε τη δάφνη.
Ανακατεύετε το υπόλοιπο λάδι με τις υπόλοιπες ψιλοκομμένες ντομάτες, τα αγγουράκια, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και περιχύνετε με αυτό το μείγμα τα ρεβίθια.
Ανακατεύετε καλά.
Από πάνω μοιράζετε το γιαούρτι και πασπαλίζετε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου