Μια πολύ νόστιμη συνταγή!
Υλικά
750 γρ. ρεβίθια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
450 γρ. σπανάκι
μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Άτομα: 6
Εκτέλεση
Βράζετε σε κατσαρόλα 8 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τα ρεβίθια.
Σιγοβράζετε για 55 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνετε κατόπιν τα ρεβίθια στο μείγμα με το σπανάκι.
Συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να μείνουν με το λάδι τους.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό 15 λεπτά προτού το κατεβάσετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Υλικά
750 γρ. ρεβίθια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
450 γρ. σπανάκι
μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Άτομα: 6
Εκτέλεση
Βράζετε σε κατσαρόλα 8 φλιτζάνια νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε τα ρεβίθια.
Σιγοβράζετε για 55 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνετε κατόπιν τα ρεβίθια στο μείγμα με το σπανάκι.
Συνεχίζετε το βράσιμο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να μείνουν με το λάδι τους.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό 15 λεπτά προτού το κατεβάσετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου