Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο και τυρί (συνταγή)

Συνοδεύστε το με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλου, 400 γρ. περίπου, σε μικρά
κομματάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/3 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα, τσένταρ ή άλλο επιλογής σας)
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
    Πλένετε καλά τις πατάτες μαζί με τη φλούδα τους και τις βράζετε, ολόκληρες, σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

    Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε αρκετή από την ψίχα τους, φροντίζοντας να μείνει ακέραιη η φλούδα.

    Βάζετε τη ψίχα σε μεγάλο μπολ και με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ πατάτε καλά τις πατάτες και τις αφήνετε στην άκρη.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κομματάκια κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρώμα.

    Σε κατσαρολίτσα, βάζετε το βούτυρο με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί και λιώσει καλά το βούτυρο.

    Ρίχνετε στο μπολ με τις πολτοποιημένες πατάτες το μισό τυρί, το μείγμα γάλακτος και το μείγμα κοτόπουλου , αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

    Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα, τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, λίγες πράσινες ροδελίτσες από τα κρεμμυδάκια και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
      Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

      Δεν υπάρχουν σχόλια :