Μια εύκολη Ιταλική συνταγή!
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
2 στήθη κοτόπουλου
χυμός 1 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδου σε κομματάκια
μισό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο ή ρίγανη ή θυμάρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τις πέννες:
2 φλ. τσαγιού πέννες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 λεμονιών το χυμό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο: Βάζετε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο μέσα σε μια σακούλα τροφίμων (poly bag), τη κλείνετε καλά και την αφήνετε σε πυρέξ μέσα στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Ιδανικά μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα.
Αφού μαριναριστούν τα ψήνετε σε τηγάνι γκριλιέρα (με σχάρα) ή στο φούρνο και από τις δύο πλευρές.
Μην τα παραψήσετε και χάσουν τους χυμούς τους.
Τα βγάζετε σε πιατέλα, τα αφήνετε να “σταθούν” για λίγα λεπτά και μετά τα κόβετε σε λωρίδες για να τα σερβίρετε με τις πένες.
Για τις πένες: Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο φτιάχνετε και τις πένες.
Τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ” τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Κρατάτε 3/4 φλ. νερό από αυτό που τις βράσατε, τις σουρώνετε και τις λαδώνετε με το ελαιόλαδο.
Τις τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα.
Λιώνετε στην ίδια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο.
Σωτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματισθεί το βούτυρο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τη κρέμα γάλακτος, λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σιγοβράζετε για μισό λεπτό.
Προσθέτετε τη παρμεζάνα, το βασιλικό, τη κάπαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Προσθέστε και άλλο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε αν είναι απαραίτητο.
Περιχύνετε τις πένες με τη σάλτσα, τοποθετείτε από πάνω το κομμένο σε φέτες κοτόπουλο, πασπαλίζετε (προαιρετικά) με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
2 στήθη κοτόπουλου
χυμός 1 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδου σε κομματάκια
μισό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο ή ρίγανη ή θυμάρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Για τις πέννες:
2 φλ. τσαγιού πέννες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 λεμονιών το χυμό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο: Βάζετε όλα τα υλικά για το κοτόπουλο μέσα σε μια σακούλα τροφίμων (poly bag), τη κλείνετε καλά και την αφήνετε σε πυρέξ μέσα στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 6 ώρες τουλάχιστον.
Ιδανικά μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα.
Αφού μαριναριστούν τα ψήνετε σε τηγάνι γκριλιέρα (με σχάρα) ή στο φούρνο και από τις δύο πλευρές.
Μην τα παραψήσετε και χάσουν τους χυμούς τους.
Τα βγάζετε σε πιατέλα, τα αφήνετε να “σταθούν” για λίγα λεπτά και μετά τα κόβετε σε λωρίδες για να τα σερβίρετε με τις πένες.
Για τις πένες: Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο φτιάχνετε και τις πένες.
Τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ” τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Κρατάτε 3/4 φλ. νερό από αυτό που τις βράσατε, τις σουρώνετε και τις λαδώνετε με το ελαιόλαδο.
Τις τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα.
Λιώνετε στην ίδια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο.
Σωτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματισθεί το βούτυρο, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τη κρέμα γάλακτος, λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και σιγοβράζετε για μισό λεπτό.
Προσθέτετε τη παρμεζάνα, το βασιλικό, τη κάπαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Προσθέστε και άλλο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε αν είναι απαραίτητο.
Περιχύνετε τις πένες με τη σάλτσα, τοποθετείτε από πάνω το κομμένο σε φέτες κοτόπουλο, πασπαλίζετε (προαιρετικά) με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου