Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Χοιρινά παϊδάκια γλασαρισμένα με σάλτσα μπάρμπεκιου (συνταγή)

Απλά απολαύστε την...

Υλικά

2 στηθοπλευρές χοιρινές (ribs)
500 ml ζεστό νερό (2 φλιτζάνια)
αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
μισό φλ. κέτσαπ
1/4 φλ. σάλτσα Worcestershire
1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. μουστάρδα (Ντιζόν)
3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη
1κ.γ. κύμινο

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: 
Σε μια κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύετε για 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν και να λιώσει η ζάχαρη.

Μετά ανεβάζετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Πλένετε τις στηθοπλευρές και τις αλατοπιπερώνετε .

Βάζετε σε ένα ταψί τα 500 ml νερό με 2 κ.σ. σάλτσα και τα ανακατεύετε.

Τοποθετείτε μέσα στο ταψί με το νερό τις στηθοπλευρές, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, γυρίζοντάς τα μια φορά από την άλλη πλευρά, για 1-1,5 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και με τη βοήθεια ενός πινέλου καλύπτετ

ε τις στηθοπλευρές με το μείγμα της σάλτσας μπάρμπεκιου.

Ανάβετε το γκρίλ, ξαναβάζετε τις γλασαρισμένες με τη σάλτσα μπάρπεκιου στο φούρνο (γκρίλ) και τις ψήνετε για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να καραμελώσουν και να ξηροψηθούν.

Βγάλτε τα από το φούρνο και ξανακαλύψτε τα με το αλουμινόχαρτο για 3 λεπτά περίπουνα “ξεκουραστούν”.

Τα κόβετε σε μερίδες και τα σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :