Ένα πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια
Υλικά
1 κουτί λαζάνια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλες μελιτζάνες *
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
κανελογαρύφαλο σκόνη
αλάτι πιπέρι
4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
ελαιόλαδο
τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Για την μπεσαμέλ :
2 δόσεις μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σου σουρωτήρι για 20 λεπτά περίπου, να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν.
Μετά τις ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν
Για το κιμά:
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, κανελογαρύφαλλο, αλάτι πιπέρι και μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κιμά για 30 λ περίπου.
Για τη μπεσαμέλ:
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ (2 δόσεις) σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλείφουμε με 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο και απλώνουμε στη βάση λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά (περίπου το μισό), μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση με λίγη μπεσαμέλ.
Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά τελειώνοντας με μια πιο παχιά στρώση μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος που αναφέρονται στη συσκευασία των λαζανιών.
* Μπορείτε να αντικαταστήστε μέρος ή όλες τις μελιτζάνες με κολοκυθάκια.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
1 κουτί λαζάνια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλες μελιτζάνες *
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.γ. ζάχαρη
κανελογαρύφαλο σκόνη
αλάτι πιπέρι
4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
ελαιόλαδο
τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Για την μπεσαμέλ :
2 δόσεις μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σου σουρωτήρι για 20 λεπτά περίπου, να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν.
Μετά τις ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν
Για το κιμά:
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κιμά με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το πελτέ, τη ζάχαρη, κανελογαρύφαλλο, αλάτι πιπέρι και μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κιμά για 30 λ περίπου.
Για τη μπεσαμέλ:
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ (2 δόσεις) σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλείφουμε με 4 κ.σ. βιτάμ λιωμένο και απλώνουμε στη βάση λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά (περίπου το μισό), μια στρώση μελιτζάνες και μια στρώση με λίγη μπεσαμέλ.
Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά τελειώνοντας με μια πιο παχιά στρώση μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος που αναφέρονται στη συσκευασία των λαζανιών.
* Μπορείτε να αντικαταστήστε μέρος ή όλες τις μελιτζάνες με κολοκυθάκια.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου