Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πένες κοτόπουλο με κρέμα και μπέικον (συνταγή)

Η καλύτερη συνταγή που υπάρχει απλά!!!

Υλικά

7 φέτες μπέικον
Μίσο κιλό στήθος κοτόπουλου σε φέτες
1,5 κ.γ κόκκινο πιπέρι
Μισό κ.γ νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 φλυτζάνι σπανάκι
5 με 6 μικρές τομάτες σε κομματάκια
6 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1,5 κούπα κρέμα γάλακτος κανονική η σόγιας
2 κούπες τριμμένη παρμεζάνα
340γρ. πένες
Αλατοπίπερο

Μερίδες: 5-6.
Χρόνος: 10' προετοιμασία και συνολικά 45'.

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρέστε το μπέικον και αφήστε το να στεγνώσει.

Κρατήστε το λίπος που έβγαλε το μπέικον.

Προσθέστε 3 κουταλιές από το λίπος πίσω στο τηγάνι.

Βάλτε μέσα τις φέτες από το κοτόπουλο και ρίξτε πάνω το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και τις νιφάδες από το τσίλι.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το δίπλα.

Βάλτε το σπανάκι και τις τομάτες και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να έχει μαραθεί.

Βάλτε και το σκόρδο και τηγανίστε για μισό λεπτό ακόμα

Τώρα βάλτε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε μέχρι να έχει σφίξει.

Μετά προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυράκι.

Ρίξτε μέσα και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπέικον και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά την σάλτσα να απορροφηθεί.

Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα η κάποιο άλλο τριμμένο τυρί.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το koulouvaxata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :