Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Μπουγιουρντί πικάντικο με φέτα (συνταγή)

Απολαύστε το ως μεζέ ή ορεκτικό με ζεστό ψωμί!!!

Υλικά

220 γρ. τυρί φέτα
3 μικρές ντομάτες κατά προτίμηση πομοντόρια ή 5-6 ντοματίνια
πιπερίτσες τσίλι σε λεπτές φέτες ή μπούκοβο (ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.

Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες ή φέτες και τις στρώνετε πάνω από το τυρί, φροντίζοντας να μη καλύπτει όλη την επιφάνεια και σκεπάζει τελείως τη φέτα.

Πασπαλίζετε με ρίγανη, τοποθετείτε από πάνω το τσίλι (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας /πόσο καυτερό το θέλετε) και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και πάρει ένα χρυσό χρώμα το τυρί.

Το σερβίρετε ως ορεκτικό/μεζέ με ζεστό ψωμί ή σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κρέας ή κοτόπουλο.

Tip:
Μπορείτε να φτιάξετε το μπουγιουρντί σας και με κασέρι αντί για φέτα, ακολουθώντας ακριβώς τη ίδια διαδικασία.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

1 σχόλιο :

marlow21 είπε...

Θέλει και λίγο λουκάνικο μέσα. Στη χειρότερη πάριζα. Γνώμη μου.