Το απόλυτο θαλασσινό έδεσμα...
Υλικά
250 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
νιφάδες τσίλι κόκκινης πιπεριάς (1-3 πρέζες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λεπτό περίπου να “αναπνεύσει” και στη συνέχεια προσθέτετε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες, τις σκεπάζετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμα για επιπλέον 3-4 λεπτά περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της σάλτσας.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και το μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε και ανακατεύετε απαλά.
Σουρώνετε το ζυμαρικό σας, το σερβίρετε ζεστό και με τις γαρίδες σαγανάκι.
Tip: Για περισσότερη, ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα (μαζί με τις ντομάτες) 2-3 κ.σ. ούζο ή άλλο ποτό με γλυκάνισο ή μισό κ.γ. σπόρους μάραθου μαζί με το σκόρδο.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
250 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
νιφάδες τσίλι κόκκινης πιπεριάς (1-3 πρέζες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λεπτό περίπου να “αναπνεύσει” και στη συνέχεια προσθέτετε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και ανακατεύετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 4 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες, τις σκεπάζετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμα για επιπλέον 3-4 λεπτά περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της σάλτσας.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και το μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε και ανακατεύετε απαλά.
Σουρώνετε το ζυμαρικό σας, το σερβίρετε ζεστό και με τις γαρίδες σαγανάκι.
Tip: Για περισσότερη, ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα (μαζί με τις ντομάτες) 2-3 κ.σ. ούζο ή άλλο ποτό με γλυκάνισο ή μισό κ.γ. σπόρους μάραθου μαζί με το σκόρδο.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου