Γαρνιρισμένη με ψητά ντοματίνια και ρόκα baby
Υλικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού + 2 κ.σ. για τα ντοματίνια
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. γλυκοπατάτες ή κανονικές πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 αυγά
2 ασπράδια αυγών
40 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) αλεύρι
130 γρ. φέτα ψιλο-θρυμματισμένη
250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (ή δενδρολίβανο)
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
250 γρ. ντοματίνια
αλάτι πιπέρι
φύλλα ρόκας baby για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 26 x 16 εκ.
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ανά διαστήματα τα πιέζετε με τα χέρια τους να βγάλουν το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Τέλος τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τους κύβους πατάτας, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε, ανακατεύοντας, το σοτάρισμα για 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για μισό λεπτό ακόμα μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά, με σύρμα, τα αυγά προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε με κουτάλι να ενσωματωθεί.
Τέλος προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα αυγών και το μείγμα του τηγανιού, τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά ρίχνετε πάνω από τη πίτα τα ντοματίνια, τα οποία έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και αλατίσει, ξαναβάζετε το πυρέξ στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου. *
Σερβίρετε τη πίτα, γαρνιρισμένη με ρόκα baby πασπαλισμένη με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.
* Εναλλακτικά, μπορείτε να λαδώσετε και αλατίσετε τα ντοματίνια και να τα βάλετε σε ένα ξεχωριστό ταψάκι και τα ψήσετε για 10 λεπτά. Μετά γαρνίρετε με τα ντοματίνια και τη ρόκα τη πίτα την οποία θα έχετε ψήσει για 30 λεπτά περίπου.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
6 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού + 2 κ.σ. για τα ντοματίνια
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. γλυκοπατάτες ή κανονικές πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 αυγά
2 ασπράδια αυγών
40 γρ. (1/4 φλ. τσαγιού) αλεύρι
130 γρ. φέτα ψιλο-θρυμματισμένη
250 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (ή δενδρολίβανο)
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
250 γρ. ντοματίνια
αλάτι πιπέρι
φύλλα ρόκας baby για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και λαδώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 26 x 16 εκ.
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ανά διαστήματα τα πιέζετε με τα χέρια τους να βγάλουν το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Τέλος τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τους κύβους πατάτας, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε, ανακατεύοντας, το σοτάρισμα για 4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνετε και το σκόρδο και ανακατεύετε για μισό λεπτό ακόμα μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά, με σύρμα, τα αυγά προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε και τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε με κουτάλι να ενσωματωθεί.
Τέλος προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα αυγών και το μείγμα του τηγανιού, τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Μετά τα 20 λεπτά ρίχνετε πάνω από τη πίτα τα ντοματίνια, τα οποία έχετε αλείψει με ελαιόλαδο και αλατίσει, ξαναβάζετε το πυρέξ στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου. *
Σερβίρετε τη πίτα, γαρνιρισμένη με ρόκα baby πασπαλισμένη με λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι.
* Εναλλακτικά, μπορείτε να λαδώσετε και αλατίσετε τα ντοματίνια και να τα βάλετε σε ένα ξεχωριστό ταψάκι και τα ψήσετε για 10 λεπτά. Μετά γαρνίρετε με τα ντοματίνια και τη ρόκα τη πίτα την οποία θα έχετε ψήσει για 30 λεπτά περίπου.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και εξαιρετική μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου