Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο στο φούρνο με μέλι και μουστάρδα (συνταγή)

Με υπέροχη σάλτσα μουστάρδας μελιού!!!

Υλικά

3 κουτ. σούπ. μουστάρδα με κόκκους
2 κουτ. σούπ. μουστάρδα ντιζόν ή απαλή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
4 κουτ. σούπ. μέλι
ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 διπλά στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση (6 μονά)
αλάτι πιπέρι
2/3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
3-4 μικρά κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τις δύο μουστάρδες, το μέλι και 3 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 3 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 ακόμα λεπτό να βγάλει τα αρώματα του.

Ρίχνετε το σοταρισμένο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου σε ένα ταψί.

Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από κρεμμύδι.

Αλείφετε με το μείγμα μουστάρδας μελιού το κοτόπουλο, ρίχνετε το ζωμό κότας και λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και προσθέτετε και τα κλωναράκια δενδρολίβανου ανάμεσα στα στήθη.

Σκεπάζετε καλά, αεροστεγώς, με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνετε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.

Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, αλείφετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25-30 λεπτά, αλείφοντας ανά διαστήματα το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :