Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα (συνταγή)

Συνοδεύεται κατά προτίμηση με κόκκινο κρασί!!!

Υλικά

1,5 kg χοιρινή πανσέτα
Χυμό από 3 πορτοκάλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Χρωματιστά πιπέρια




Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά την πανσέτα μας και την αλατωπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μέσα το μέλι.

Στη συνέχεια τοποθετούμε την πανσέτα μας σε μια γάστρα ή ταψί (σκεπασμένο με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο) μαζί με το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι και τους κόκκους του πιπεριού.

Πασπαλίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού για να αρωματισθεί καλά και ψήνουμε στους 180oC για δύο ώρες περίπου.

Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και την αφήνουμε για 10-20 λεπτά να καραμελώσει.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε, μπορούμε να περιχύσουμε τη σάλτσα από τη γάστρα πάνω από την πανσέτα για έξτρα γεύση.

Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ανάμεσα από τα κόκαλα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το agnomarket-meat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :