Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σουπιές με αντίδια και βλίτα (συνταγή)

Μπορείτε να βάλετε και σπανάκι

Υλικά

250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1,5  κιλό σουπιές
1/2 κιλό αντίδια
1/2 κιλό βλίτα
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας Pummaro
Χυμό από ½ λεμόνι
1 ποτηράκι κρασί λευκό
Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα χορταρικά μας.

Βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε δυνατή θερμοκρασία και το αφήνουμε να λιώσει.

Σοτάρουμε μέσα στο σκεύος τα χορταρικά μας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο.

Όταν τα χορταρικά μας μαζέψουν και μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε τις σουπιές και τον πελτέ της τομάτας μαζί με 3 ½ ποτήρια καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί έως ότου δέσει η σάλτσα και μαλακώσουν οι σουπιές.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το flora.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :