Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πάπρικα, κάρυ & μέλι (συνταγή)

Ότι πρέπει για απόψε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης!!!

Υλικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλο χοντροκομμένο (σε μπουκιές)
αλάτι πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με σπόρους
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα για το σουβλάκι ανάμεσα στο κοτόπουλο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτετε και τις μπουκιές κοτόπουλου αλατοπιπερωμένες.

Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.  (Κατά προτίμηση και για όλη τη νύχτα.)

Περνάτε το κρέας [σε μουλιασμένα σε χλιαρό νερό] ξύλινα σουβλάκια και τα ψήνετε σε ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος ή στα κάρβουνα ή στο φούρνο και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Προσοχή μη το παραψήσετε και χάσει το κοτόπουλο τους ζωμούς του.

Κατά διαστήματα αλείψτε τα με τη βοήθεια ενός πινέλου με τη μαρινάδα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :