Η “πινελιά” μελιτζάνας, ντομάτας και τυριού λιωμένου το κάνει ακαταμάχητο!!!
Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 – 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου (500 γρ. περίπου σύνολο)
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε 4 φέτες κατά μήκος
αλάτι πιπέρι
60 ml ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
50 γρ. τσένταρ χοντροτριμμένο
λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε τη μελιτζάνα και τη κόβετε κάθετα σε 4 φέτες.
Την αλατίζετε και από τις δύο πλευρές και την αφήνετε σε σουρωτήρι μέχρι να “ιδρώσει” για να “ξεπικρίσει”.
Κόβετε το κοτόπουλο κάθετα στη μέση ώστε να έχετε 2 στήθη τα οποία κόβετε πάλι στη μέση οριζόντια ώστε να έχετε 4 λεπτά κομμάτια.
Τα αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετείτε το αλεύρι σε μεγάλο πιάτο και σε άλλο δεύτερο πιάτο τη τριμμένη φρυγανιά.
Σε τρίτο βαθύ πιάτο βάζετε το αυγό, το γάλα, μια πρέζα αλάτι και το σκόρδο και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν.
Βουτάτε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο μείγμα αυγού και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο πιάτο.
Ξεπλένετε πολύ καλά τις φέτες μελιτζάνες και τις στραγγίζετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουρτσίζετε τις μελιτζάνες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνετε και τις τηγανίζετε στο ζεστό τηγάνι για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν ελαφρώς.
Τα μεταφέρετε σε ένα πυρέξ.
Προθερμαίνετε το φρούρνο στο γκριλ.
Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας ελαφρώς αλατισμένη και από 2 φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.
Από πάνω πασπασπαλίζετε ισομερώς το τριμμένο τυρί τσένταρ.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, για 5 λ μέχρι να ψηθεί ελαφρώς η ντομάτα και λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως το κοτόπουλο με μια μεγάλη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 1/2 – 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου (500 γρ. περίπου σύνολο)
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε 4 φέτες κατά μήκος
αλάτι πιπέρι
60 ml ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή σε φέτες
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
50 γρ. τσένταρ χοντροτριμμένο
λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε τη μελιτζάνα και τη κόβετε κάθετα σε 4 φέτες.
Την αλατίζετε και από τις δύο πλευρές και την αφήνετε σε σουρωτήρι μέχρι να “ιδρώσει” για να “ξεπικρίσει”.
Κόβετε το κοτόπουλο κάθετα στη μέση ώστε να έχετε 2 στήθη τα οποία κόβετε πάλι στη μέση οριζόντια ώστε να έχετε 4 λεπτά κομμάτια.
Τα αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετείτε το αλεύρι σε μεγάλο πιάτο και σε άλλο δεύτερο πιάτο τη τριμμένη φρυγανιά.
Σε τρίτο βαθύ πιάτο βάζετε το αυγό, το γάλα, μια πρέζα αλάτι και το σκόρδο και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν.
Βουτάτε κάθε κομμάτι κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο μείγμα αυγού και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθεί καλά.
Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο πιάτο.
Ξεπλένετε πολύ καλά τις φέτες μελιτζάνες και τις στραγγίζετε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουρτσίζετε τις μελιτζάνες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνετε και τις τηγανίζετε στο ζεστό τηγάνι για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν ελαφρώς.
Τα μεταφέρετε σε ένα πυρέξ.
Προθερμαίνετε το φρούρνο στο γκριλ.
Τοποθετείτε πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου από μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας ελαφρώς αλατισμένη και από 2 φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού.
Από πάνω πασπασπαλίζετε ισομερώς το τριμμένο τυρί τσένταρ.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, για 5 λ μέχρι να ψηθεί ελαφρώς η ντομάτα και λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως το κοτόπουλο με μια μεγάλη σαλάτα και προαιρετικά με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου