Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

''Κοχυλάκι'' με σολομό σε κρεμώδη λεμονάτη σάλτσα στο φούρνο (συνταγή)

Θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας!!!

Υλικά

300 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι ή ψιλή αχιβάδα
4 κ.γ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για άλειμα πυρέξ
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
425 γρ. κόκκινο σολομό, κουτιού (2 κονσέρβες), στραγγισμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο + λίγα μικρά κλωναράκια άνηθο για γαρνίρισμα
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα επιλογής σας
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 28 x 18 εκ. περίπου.

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε κοχλαστό αλατισμένο νερό, βράζετε το ζυμαρικό σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στην άδεια κατσαρόλα που τα βράσατε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό, μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο, ανακατεύοντας για 1 λ.

Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τη κρέμα γάλακτος και το σολομό “μαδημένο΄σε κομμάτια με τα χέρια σας και αλατοπίπερο, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε για 3 λ περίπου μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός μέχρι μέσα.

Ρίχνετε το μείγμα του τηγανιού στη κατσαρόλα με το ζυμαρικό, προσθέτετε και τον άνηθο και ανακατεύετε απαλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνετε το μείγμα της κατσαρόλας μέσα στο λαδωμένο πυρέξ και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με τη τριμμένη φρυγανιά πρώτα και από πάνω με το τριμμένο τυρί.

Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” το πασπαλίζετε με τα κλωναράκια άνηθο και σερβίρετε.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :