Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Σπετζοφάι (βολιώτικη συνταγή)

Το σερβίρετε πάντα ζεστό...

Υλικά

1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
10 πράσινες πιπεριές κέρατο
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Μερίδες: 4 άτομα.


Εκτέλεση

Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι το λέτε όπως θέλετε) είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία!

Χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι).

Στην Ελλάδα είναι πασίγνωστα το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες.

Αυτή εδώ η συνταγή είναι για σπετζοφάι Πηλίου.

Αν βρείτε και βολιώτικο λουκάνικο θα το ευχαριστηθείτε!

Να η συνταγή:

Χαράξτε τις πιπεριές με ένα μαχαιράκι κατά μήκος.

Βάλτε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάλτε τις και φυλάξτε τις.

Καθαρίστε το τηγάνι και προσθέστε το υπόλοιπο λάδι.

Βάλτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και ψήστε τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βάλτε και τις πιπεριές και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας.

Αφήστε να μαγειρευτεί το σύνολο μέχρι να φύγουν τα ζουμιά και να πήξει η σαλτσούλα.

Σερβίρετε δίπλα και ωραία φέτα και  ψωμάκι, και καλή όρεξη!

Σημείωση. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια μελιτζάνας αφού πρώτα τα τηγανίσετε ελαφρά, αλλά και 1-2 σκελίδες σκόρδο αν σας αρέσει η γεύση του.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το supersyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :