Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Μοσχάρι Στιφάδο (συνταγή)

Γευστικότατη συνταγή με πατάτες η ρύζι μπασμάτι!!!

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες
1 κούπα Αγνόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 φύλλα δάφνης
4-5 μπαχάρια
4-5 κόκκοι μαύρο πιπέρι
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
αλάτι
λίγη ζάχαρη
2 κούπες νερό



Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και το πελτέ, αφού τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα χωρίς να τα τσιγαρίσουμε (για να γίνει ελαφρύ).

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1/2 ώρα περίπου.

Ανακατεύουμε προσεκτικά κουνώντας τη κατσαρόλα για να μην διαλυθούν τα κρεμμυδάκια και να μη κολλήσει το φαγητό μας.

Προσθέτουμε νερό σε περίπτωση που δούμε ότι χρειάζεται.

Σβήνουμε τη φωτιά όταν έχει μαλακώσει το κρέας και έχει δέσει η σάλτσα.

Συνοδεύουμε με κρασί της αρεσκείας μας!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το agnomarket-meat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :