Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Χοιρινό μπούτι με μανιτάρια και σκόρδο (συνταγή)

Απλά εξαιρετική!!! Δοκιμάστε την...

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
3 κουταλιές της σούπας αγνόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
5 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και πολτοποιημένες
μερικές ολόκληρες σκελίδες σκόρδου
500γραμ φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
μισό ματσάκι μαϊντανός


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. 

Τρίβουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι στο μπούτι του χοιρινού. 

Ανακατεύουμε το φασκόμηλο με το ξύσμα λεμονιού και λίγο λάδι και αλείφουμε το κρέας. 

Τοποθετούμε το κρέας μας σε ένα ταψί μαζί με τα κρεμμύδια και μερικές ολόκληρες σκελίδες σκόρδου. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα. 

Παράλληλα σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το agnomarket-meat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :