Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τραχανόπιτα (συνταγή)

Τώρα που κρύανε ο καιρός είναι ότι πρέπει!!!

Υλικά

220 γρ. τραχανά γλυκό
2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι (όχι πουρέ)
130 γρ. τυρί φέτα
600 γρ γάλα πλήρες ή και κατσικίσιο καλύτερα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ανάλογα τον τραχανά.
2 αυγά
80 γρ. λάδι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί

Χρόνος συνταγής : 1 ώρα
Άτομα-Μερίδες :4

Εκτέλεση

 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25x35 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας.

Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Η πίτα μας είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά η επιφάνεια της.

Σερβίρουμε ζεστή.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :