Ο καιρός από 7/11 έως 11/11

Θυελλώδεις νοτιάδες, αφρικανική σκόνη, καταιγίδες...

Με τις τρεις παραπάνω λέξεις θα μπορούσα να περιγράψω τον καιρό μέχρι την Πέμπτη για την χώρα μας.

Από αύριο Δευτέρα και Τρίτη θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα, θα ενισχυθούν σταδιακά οι νοτιάδες και θερμοκρασιακά ο καιρός θα είναι πολύ μαλακός έως και ζεστός στην Κρήτη 27-28C (σκόνη θα έρθει από την αφρική).

Την Τετάρτη θα σαρώσει ένα κύμα κακοκαιρίας από δυτικά προς ανατολικά όλη την χώρα με Θυελλώδεις νοτιάδες 8 με 9μποφόρ, καταιγίδες ισχυρές που μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι, δυνατές ριπές ανέμων και δυνατά αστραπόβροντα.

Από Πέμπτη θα περιοριστούν οι βροχές, θα φύγει η σκόνη και θα πέσει η θερμοκρασία στα κανονικά γα την εποχή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα καθώς εκεί θα πέσει πολύ νερό όλες τις επόμενες μέρες δεν αποκλείονται τοπικές πλημμύρες και κατολισθήσεις ,δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να προσέξουμε σε όλη την χώρα και ιδίως αυτή την εποχή.

ΑΤΤΙΚΗ

Δευτέρα-Τρίτη 7,8/11 Αραιή συννεφιά κατά διαστήματα ποιο πυκνή και θολούρα λόγω σκόνης από την Αφρική, νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ, θερμοκρασία 16C-24C.

Τετάρτη 9/11 Συννεφιά που θα πυκνώσει και προς το απόγευμα και κυρίως την νύχτα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδα τοπικά ισχυρή, νοτιάδες 8μποφόρ τοπικά 9μποφόρ, θερμοκρασία 17C-22C.

Πέμπτη-Παρασκευή 10,11/11 Τοπικές Συννεφιές, βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ, θερμοκρασία 12C-18C.

Καλή εβδομάδα να έχουμε χωρίς προβλήματα!!!
Πηγή : Παχνής Θεόδωρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια :