Μπριζόλες χοιρινές με πορτοκάλι (συνταγή)

Αγαπημένο φαγητό για τους περισσοτερους μας!!!

Υλικά 

4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.γ. σόγια σως
¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
1 κ.γ. αλάτι
¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
¼ της κούπας γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
½ κούπα barbeque σως
4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.

Χρόνος συνταγής : 1 ώρα
Άτομα-Μερίδες : 4

Εκτέλεση

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.

Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.

Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω.

Σκεπάζουμε την γκριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :