Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Πατατάτο με γίδα (συνταγή)

Θα γλείφετε τα δαχτυλά σας...

Υλικά

2 κιλά γίδα
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. καφέ Αγνόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
μπαχάρι
αλατοπίπερο
λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε τετράγωνο σχήμα και προσπαθούμε να είναι στο ίδιο μέγεθος. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό, στη συνέχεια τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κρέας και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τις πατάτες στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε 2-3 φορές. Προσθέτουμε το διαλυμένο πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, ¾ ενός μικρού κουταλιού κανέλλα, 1 κουταλάκι μπαχάρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύουμε ξανά.

Συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό. Περιμένουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια το αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 ώρες.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το agnomarket-meat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :