Λαχταριστό ρολό γεμιστό με τυρί και ζαμπόν
Υλικά για 2-4 άτομα
Για το ρολό
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο
8 φέτες τυρί για τοστ
8 φέτες ζαμπόν για τοστ
2 χτυπημένα αυγά
Αλεύρι
Γαλέτα
Για τη σως
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Για το ρολό
Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε, πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Σε κάθε φιλέτο βάζουμε μέσα από 2 φέτες τυρί και 2 φέτες ζαμπόν. Έπειτα τυλίγουμε κάθε φιλέτο συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια τα περνάμε από αλεύρι, αυγό και γαλέτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για μισή ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Για τη σως
Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε τη σως. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες. Στο τέλος χύνουμε την σως από πάνω.
Τα απολαμβάνουμε παρέα με κρύα μπύρα ή κρασάκι.
Πηγή : newsbeast.gr
Υλικά για 2-4 άτομα
Για το ρολό
2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια θυμαριού
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο
8 φέτες τυρί για τοστ
8 φέτες ζαμπόν για τοστ
2 χτυπημένα αυγά
Αλεύρι
Γαλέτα
Για τη σως
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Για το ρολό
Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε, πιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι.
Σε κάθε φιλέτο βάζουμε μέσα από 2 φέτες τυρί και 2 φέτες ζαμπόν. Έπειτα τυλίγουμε κάθε φιλέτο συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Στη συνέχεια τα περνάμε από αλεύρι, αυγό και γαλέτα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε τα φιλέτα πάνω στη σχάρα με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για μισή ώρα και μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Για τη σως
Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε τη σως. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγάζετε τα ψημένα φιλέτα από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες. Στο τέλος χύνουμε την σως από πάνω.
Τα απολαμβάνουμε παρέα με κρύα μπύρα ή κρασάκι.
Πηγή : newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου