Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μοσχάρι Ραγού με πένες (συνταγή)

Σας παρουσιάζουμε μια ακόμα τρομερά νόστιμη συνταγή

Υλικά

800 γραμμάρια μοσχάρι χτένι κομμένο σε κυβάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak®

2 κουταλιές αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε 6 κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλες λωρίδες
1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
300 ml ζωμό βοδινού
4 τομάτες ψιλοκομμένες
10 ml σόγια σος
1 φύλλο δάφνης
50 γραμμάρια φρεσκοκομμένο μαϊντανό
400 γραμμάρια πέννες
200 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν και προσθέτετε τις κόκκινες πιπεριές και το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο Lurpak και το ελαιόλαδο.

Θωρακίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε μέσα τα λαχανικά και το ζωμό βοδινού, τις ψιλοκομμένες τομάτες τη σόγια σος, τη δάφνη, το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

Προς το τέλος του μαγειρέματος βράζετε τις πέννες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10-11 λεπτά και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνετε.

Σερβίρετε τις πέννες με το μοσχαράκι ραγού σε μεγάλα ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένο σκληρό
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το lurpak.com!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :