Ποιος είπε οτι τα νηστίσιμα δεν είναι πολύ γευστικά πιάτα???
Υλικά
½ κιλό ψίχα μυδιών
½ κιλό σπαγγέτι
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Ψαριού
4 κουταλιές κάπαρη ξαλμυρισμένη
2 κ.σ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
¾ φλιτζανιού καρότο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σταφίδα μουσκεμένη σε νερό για 20 λεπτά
4 κ.σ. κουκουνάρι
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή μία κοφτή κουταλιά εάν είναι αποξηραμένος)
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά φρέσκια ή ξερή ρίγανη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ούζο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (εάν δεν νηστεύουμε)
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη λιαστή τομάτα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τη γλυκιά πάπρικα , και αφήνουμε το μίγμα των λαχανικών 10 λεπτά περίπου να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Ψαριού.
2.Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί ή το ούζο και στη συνέχεια τα μύδια, τον βασιλικό, τη ρίγανη και 1/2 φλιτζάνι από το τυρί εάν δε νηστεύουμε.
3.Ανακατεύουμε το μίγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4.Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σουρώνουμε αφού βράσουν, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και τα μύδια και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
5.Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με όλα τα υλικά και σερβίρουμε
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το knorr.gr!!
Υλικά
½ κιλό ψίχα μυδιών
½ κιλό σπαγγέτι
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Ψαριού
4 κουταλιές κάπαρη ξαλμυρισμένη
2 κ.σ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο
¾ φλιτζανιού καρότο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σέλερι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σταφίδα μουσκεμένη σε νερό για 20 λεπτά
4 κ.σ. κουκουνάρι
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή μία κοφτή κουταλιά εάν είναι αποξηραμένος)
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά φρέσκια ή ξερή ρίγανη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί ή ούζο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα (εάν δεν νηστεύουμε)
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την κάπαρη, τη λιαστή τομάτα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τη γλυκιά πάπρικα , και αφήνουμε το μίγμα των λαχανικών 10 λεπτά περίπου να μαλακώσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Ψαριού.
2.Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί ή το ούζο και στη συνέχεια τα μύδια, τον βασιλικό, τη ρίγανη και 1/2 φλιτζάνι από το τυρί εάν δε νηστεύουμε.
3.Ανακατεύουμε το μίγμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4.Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σουρώνουμε αφού βράσουν, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και τα μύδια και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
5.Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με όλα τα υλικά και σερβίρουμε
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το knorr.gr!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου