Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κοκκινιστά καλαμαράκια με φακές (συνταγή)

Ένα υπέροχο και νηστίσιμο πιάτο

Υλικά 

1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες 
300 γρ. μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
σε μέτριους κύβους 
200 γρ. φακές χονδρές 
1 ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη μεγάλη τομάτα 
1 τριμμένο κρεμμύδι 
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμό Ψαριού 
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο 
2 φύλλα δάφνης 
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1½ ποτήρι λευκό κρασί 
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

1.Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.

2.Βάζουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις φακές και σοτάρουμε κι αυτές σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά περίπου.


Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και 1 ½ φλιτζάνι νερό, τον «Σπιτικό» Ζωμό Ψαριού και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.

3.Στη συνέχεια, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, τα καλαμαράκια με τα πλοκάμια τους, τις πατάτες, την τομάτα, τον μαϊντανό και τον άνηθο, και σβήνουμε με το κρασί.


Σιγοβράζουμε το μείγμα για 30 λεπτά.


4.Τοποθετούμε τα καλαμαράκια με τις φακές σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μετά τα βάζουμε να ψηθούν για ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 °C.

Tip:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα μέσα στο μαγείρεμα όλων των υλικών για περισσότερη γεύση
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το knorr.gr!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :