Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ρεβύθια στο φούρνο (συνταγή)

Μια παραδοσιακή και έυκολη συνταγή από την όμορφη Κάλυμνο 

Υλικά

1/2 κιλό ρεβύθια χοντρά 
2-3 κουτ. σούπας πελτέ
5-6 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
5-6 σκελίδες σκόρδο 
ελαιόλαδο (περίπου 1 φλυτζ. τσαγιού) 
αλάτι-πιπέρι (προαιρετικά λίγη κανέλλα & δενδρολίβανο)

Εκτέλεση

Από το βράδι βάζουμε τα ρεβύθια σε μία λεκάνη με νερό για να φουσκώσουν. 

Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν καλά. 

Τα σουρώνουμε. 

Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα, φτιάχνουμε τη "σύβραση", δηλαδή τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ, αλάτι πιπέρι και λίγο νερό και τ' αφήνουμε να πάρουν μία-δύο βράσεις. 

Σε ένα πήλινο σκεύος ή σε γάστρα ενώνουμε τα ρεβύθια με τη σύβραση, τα ανακατεύουμε λίγο και τα βάζουμε στο φούρνο στου 200 βαθμούς για μία ώρα . 

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. 

Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει με το λάδι του κι "αρπάξουν" λίγο τα κρεμμύδια στην επιφάνεια.

Καλή επιτυχία!!!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνταγή αυτή την φίλη μας και πολύ καλή μαγείρισσα κυρία Οικονόμου και το kalymnosdelicatessen.com!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια :