Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ο Χριστόδουλος Ξηρός πίσω από το δέμα-βόμβα στο ΑΤ Ιτέας

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της αποστολής δέματος-βόμβας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.

Πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία, στα εγκληματολογικά εργαστήρια
ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνδεσμολογία της βόμβας έγινε από τον ίδιο καταζητούμενο τρομοκράτη. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που έγινε «χτύπημα» από κοινού του Ξηρού με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος, είχε συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή με προκήρυξη η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αναλάβει την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Αστυνομία, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που οι τρομοκράτες είχαν κρύψει σε βιβλίο και έστειλαν ταχυδρομικώς στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, βρέθηκε DNA του δραπέτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό της Ιτέας ταυτίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, με DNA που είχε βρει η Αντιτρομοκρατική σε αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί από το αυτοκίνητο που ο Χριστόδουλος Ξηρός χρησιμοποίησε για να κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Αμεσες απειλές από τους Πυρήνες της Φωτιάς για νέα χτυπήματα

«Από εδώ και πέρα θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα θα επανέλθουμε» αναφέρουν οι συντάκτες της προκήρυξης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς εξαπολύοντας ευθεία απειλή για νέα χτυπήματα. Η ανάληψη ευθύνης αναρτήθηκε στο contra info, με τους συντάκτες να υποστηρίζουν πως η επίθεση στο συγκεκριμένο Τμήμα ήταν μία «απάντηση» στο μέρος όπου «ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε ο κρατούμενος Ιλία Καρέλι πριν παραδοθεί στους τελευταίους δήμιους του, στις φυλακές Νιγρίτας». Παράλληλα, ο τρομοκρατική οργάνωση μέσω της προκήρυξης εκτοξεύουν απειλές για νέα χτυπήματα, ενώ μιλούν για ατυχία στο γεγονός ότι δεν υπήρξε έκρηξη του παγιδευμένου-δέματος στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.
Πηγή : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :